Σύµφωνα µε το ρεπορτάζ, αρκετές παραγωγές βγήκαν µαζεµένες εξαιτίας της οψίµισης που χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά, µε αποτέλεσµα ο παραγωγός να πληρώνεται αυτές τις µέρες γύρω στα 50 λεπτά, όταν 3 εβδοµάδες νωρίτερα έπαιρνε γύρω στο 1,05 ευρώ το κιλό.
Ακόµα ένας παράγοντας που πιέζει τις τιµές ωστόσο, φαίνεται να είναι η τιµή του προϊόντος στο ράφι. «Άµα πουλάνε 100% πάνω από την τιµή που αγοράζουν, οι ντοµάτες δεν µπορούν να απορροφηθούν» αναφέρει στην εφηµερίδα Agrenda ο Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, παραγωγός από τα Φιλιατρά.
Υπενθυµίζεται πως πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο, οι τιµές για τον παραγωγό βρίσκονταν τουλάχιστον 20 λεπτά το κιλό πάνω από τις τωρινές.