BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Επεκτείνονται οι «δρόμοι σιταριού» από Μαύρη Θάλασσα σε Βόρειo Αφρική

Η εταιρεία NIBULON σχεδιάζει την κατασκευή ενός τερματικού σιτηρών σε ένα από τα λιμάνια της Αιγύπτου τα επόμενα 5 χρόνια, όπως αναφέρθηκε από τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της NIBULON Volodymyr Klymenko, στο πλαίσιο του ετήσιου Ukrainian Port Forum.

ukraine_weat_production

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

29
0

Πιο συγκεκριμένα, ο V. Klymenko ανέφερε: «Επενδύουμε στην οικονομία της Αιγύπτου. Σημαντικές προπαρασκευαστικές εργασίες γίνονται σε όλα τα επίπεδα. Το επόμενο έτος θα ασχοληθούμε με την υλοποίηση αυτού του επενδυτικού προγράμματος. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα λιμενικό τερματικό σταθμό στην Αίγυπτο στον ποταμό Νείλο τα επόμενα 5 χρόνια, όπως κάνουμε στην Ουκρανία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, δύο ακόμα κράτη έχουν στραφεί επίσης στην εταιρεία όσον αφορά την κατασκευή τέτοιου είδους έργων.

Επισημαίνεται πως η NIBULON ολοκληρώνει πια τις εργασίες κατασκευής στο τερματικό φόρτωσης στο Ternivka, στην περιοχή της Zaporizhzhya στην Ανατολική Ουκρανία.

Παράλληλα, η Risoil S.A. αύξησε ήδη τις μεταφορές σιτηρών κατά 47% σε 1 εκατ. τόνους, τους πρώτους πέντε μήνες του έτους 2019, σύμφωνα με την έκθεση της εταιρεία που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Κατά τους πέντε μήνες του 2019, η ομάδα των τερματικών Risoil επεξεργάστηκε περισσότερους από 1 εκατομμύριο τόνους σιτηρών για εξαγωγή. Την περασμένη χρονιά είχαν διαχειριστεί 682.000 τόνοι κατά την ίδια περίοδο», ανέφερε η δήλωση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, οι Risoil, TransBulkTerminal και Metinvest, μαζί με τους Σιδηρόδρομους Οδησσού υλοποιούν ένα πιλοτικό έργο για τη βελτιστοποίηση της κυκλοφορίας του φορτίου, όπως είχε αναφερθεί σε άρθρο του Agronews.gr. Στο πλαίσιο του έργου, οι τερματικοί σταθμοί και οι λιμένες παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις αναμενόμενες κλήσεις πλοίων, τη διαθεσιμότητα ελεύθερων εμπορευματοκιβωτίων για σιτηρά και την ανάγκη μεταφοράς μιας συγκεκριμένης παρτίδας σιτηρών. Ο σιδηρόδρομος με τη σειρά του μεταφέρει τις αναγκαίες ποσότητες. Αυτό επιτρέπει στους συμμετέχοντες στο έργο να βελτιστοποιήσουν την κυκλοφορία, να αυξήσουν την τερματική εκφόρτωση και να μειώσουν τον κύκλο εργασιών των μεταφορικών μέσων.

Όπως αναφέρθηκε, η Risoil S.A. κατά την περίοδο εμπορίας 2017/2018 αύξησε τη μεταφόρτωση των εμπορευμάτων με σιτηρά κατά 20.000 τόνους, σε 1,64 εκατομμύρια τόνους, ενώ η διακίνηση πετρελαίου αυξήθηκε κατά 11%.

Η Risoil SA ιδρύθηκε στη Γενεύη (Ελβετία) το 2000. Η κύρια δραστηριότητά της είναι η διακίνηση πετρελαίου, χύδην και γενικού φορτίου στα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, πώληση και παραγωγή φυτικών ελαίων, εμπορία σιτηρών και ελαιούχων σπόρων σε εμπορευματοκιβώτια, καθώς και αποθήκευση και επεξεργασία των αγροτοβιομηχανικών προϊόντων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία