BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Αυστριακοί περιορισμοί TIR απειλή για αγροτικές εξαγωγές

Σε δυο εβδομάδες η Αυστρία θα θέσει σε εφαρμογή τις νέες απαγορεύσεις για τον περιορισμό της κυκλοφορίας TIR για τη μεταφορά των εμπορευμάτων που ταξιδεύουν μέσω Ιταλίας, συμπεριλαμβανομένων των φρέσκων προϊόντων, κάτι που θα επηρεάσει τα δρομολόγια εξαγωγών της χώρας μας, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών Incofruit Hellas.

47174977211_3f598c7e53_b

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

13
0

Ο γεωργικός τομέας θα επηρεαστεί περισσότερο, καθώς οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης και ειδικότερα η γερμανική αγορά είναι από τους κύριους προορισμούς εξαγωγής ελληνικών προϊόντων.

 Η κυκλοφορία αγαθών μέσω Μπρένερ, το πέρασμα των Άλπεων που καταγράφει την μεγαλύτερη οδική κυκλοφορία αντιπροσωπεύοντας το 24% του συνόλου.

 «Είναι ανησυχητικό, καθώς θα υπάρξουν σημαντικές καθυστερήσεις, θεωρούμε ότι είναι μονομερείς οι περιορισμοί που επιβαρύνουν τον τομέα και των ελληνικών νωπών προϊόντων και πιστεύουμε ότι επιβάλλεται η παρέμβαση της Πολιτείας στον Ευρωπαίο Επίτροπο για τις Μεταφορές, προς άρση τους», αναφέρει ο Γεώργιος Πολυχρονάκης, εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος του Incofruit.

Αυτήν την περίοδο εξάγονται κεράσια, βερίκοκα, ροδάκινα, νεκταρίνια και καρπούζια, με την ζήτηση και την προσφορά σε μια ισορροπία, σύμφωνα με τον Incofruit Hellas.

Όπως σημειώνεται από τον Incofruit, οι τιμές είναι αρκετά υψηλές σε σύγκριση με αυτές του περασμένου έτους. 

Ακόμη, αναφέρεται από τον σύνδεσμο, πως η παραγωγή επιτραπέζιων σταφυλιών στις περισσότερες παραγωγικές περιοχές εξελίσσεται ομαλά με μικρή οψίμηση της συγκομιδής τους, όμως καταστροφές σε κάποιες περιοχές θα περιορίσουν τις αναμενόμενες προς συγκομιδή ποσότητες.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία