BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Η ανάπτυξη στα όσπρια τραβάει το ενδιαφέρον και του αξιόπιστου IGC

Η ανάπτυξη που εµφανίζει ο τοµέας των οσπρίων, οδηγεί το ∆ιεθνές Συµβούλιο Σιτηρών (IGC) και την καινούρια πρόεδρο από τον Καναδά, Nathalie Dubé σε µεγαλύτερη ενασχόληση και παραπάνω αναλύσεις σχετικά µε τον τοµέα, προκειµένου να ακολουθηθεί η παγκόσµια τάση της αγοράς.

3_Ospria

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

19
0

Πιο συγκεκριµένα, η αγορά των οσπρίων σηµείωνε ετήσια αύξηση 5,7% από το 2011 µέχρι το 2018, σύµφωνα µε έρευνα του Research and Markets και όπως προβλέπει το IGC, την περίοδο 2018-19 πρόκειται να εµπορευθούν παγκοσµίως 16 εκατοµµύρια τόνοι όσπρια.

Το ∆ιεθνές Συµβούλιο Σιτηρών (IGC), ανακοίνωσε στις 25 Ιουλίου ότι διορίστηκε η Nathalie Dubé, Υπουργός - Σύµβουλος, από την Υψηλή Επιτροπή του Καναδά, ως πρόεδρος για το 2019-20. Κατά τη διάρκεια της θητείας της, η Καναδή Πρόεδρος ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να συνεργαστεί µε τη Γραµµατεία και τα µέλη του IGC, για να µάθει και να αναπτύξει περαιτέρω τις πληροφορίες σχετικά µε την παγκόσµια αγορά οσπρίων.

Τα όσπρια είναι µια βασική καλλιέργεια σε πολλές χώρες και το διεθνές εµπόριο των οσπρίων συνεχίζει να αυξάνεται, ωστόσο, δεν παύουν να είναι περιορισµένες οι πληροφορίες οι οποίες είναι επί του παρόντος διαθέσιµες για την αγορά αυτών των προϊόντων.

Το IGC εκτιµά ότι το 2018-19, το παγκόσµιο εµπόριο των οσπρίων προέβλεπε παραγωγή 16 εκατοµµυρίων τόνων. Το πρόγραµµα εργασίας της Γραµµατείας για το 2019-20 περιλαµβάνει τη δηµοσίευση πιο τακτικών πληροφοριών σχετικά µε την αγορά των οσπρίων και την κατάρτιση ισολογισµού προσφοράς και ζήτησης για τις κύριες χώρες εξαγωγής.

Το συµβούλιο δήλωσε ότι ο Καναδάς ενδιαφέρεται επίσης για το πώς οι προσεγγίσεις για τη ρύθµιση της καινοτοµίας στη βελτίωση των φυτών θα επηρεάσουν το παγκόσµιο εµπόριο σιτηρών και ελαιούχων σπόρων. Μαζί µε τη Γραµµατεία του IGC, ο Καναδάς θα οργανώσει σεµινάριο για το θέµα αυτό σε συνδυασµό µε την 50ή Σύνοδο του Συµβουλίου του IGC, το ∆εκέµβριο του 2019.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Συµβούλιο για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς µου ως προέδρου του IGC για το 2019-20», δήλωσε η Nathalie Dubé. «Στο σηµερινό παγκόσµιο εµπορικό κλίµα, ο Καναδάς υποστηρίζει σθεναρά το έργο του IGC, ιδίως όσον αφορά την προώθηση των εργασιών για την ενηµέρωση των οσπρίων.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 3 Αυγούστου


 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία