BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Στροφή της Σαουδικής Αραβίας σε Ρωσικό σιτάρι κάνει τη Γερμανία να ψάχνει νέους αγοραστές

Οι Γερμανοί εξαγωγείς σίτου αναζητούν πρόσβαση σε νέες αγορές, όπως στην Κίνα, στο Μεξικό και στην Ινδονησία, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters από μια βιομηχανική ένωση και αυτό συνέβη μετά από ενδείξεις ότι η εισαγωγέας γερμανικού σιταριού Σαουδική Αραβία πρόκειται να αρχίσει εισαγωγές από τη Ρωσία.

Sup_Scoop_original_2

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

26
0

Η Σαουδική Αραβία είναι η μεγαλύτερη αγοραστής γερμανικού σιταριού τα τελευταία χρόνια, πλέον όμως οι γερμανικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πολύ πιο έντονο ανταγωνισμό, μετά την ανακοίνωση του αγοραστή σιτηρών της Σαουδικής Αραβίας SAGO την περασμένη Πέμπτη ότι θα χαλαρώσει τις προδιαγραφές ποιότητας για τις εισαγωγές σιταριού από την επόμενη προσφορά της. Η κίνηση θεωρείται ότι ανοίγει την πόρτα για εισαγωγές από τη Μαύρη Θάλασσα, ειδικά από τη Ρωσία.

«Οι δυνατότητες εξαγωγής γερμανικού σίτου προς τη Σαουδική Αραβία θα μπορούσαν να περιοριστούν στο μέλλον», δήλωσε η ένωση των γερμανικών γεωργικών συνεταιρισμών DRV, ενώ συμπλήρωσε πως «η χώρα έχει μειώσει πρόσφατα τις απαιτήσεις ποιότητας για τις εισαγωγές και αυτό έχει αυξήσει τον κίνδυνο τους επόμενους μήνες περισσότερο σιτάρι από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας να εισρεύσει στη Μέση Ανατολή. Η Γερμανία θα πρέπει να επιδιώξει πρόσβαση σε νέες αγορές για το σιτάρι της. Το DRV συνεργάζεται με άλλες ενώσεις στη γερμανική βιομηχανία σιτηρών για την είσοδο στην αγορά του Μεξικού, της Κίνας και της Ινδονησίας».

Ωστόσο, η επίτευξη της πρόσβασης σε αυτές τις αγορές είναι ένα σύνθετο ζήτημα που περιλαμβάνει εκτεταμένες διαπραγματεύσεις σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων και τους κανονισμούς ποιότητας, οι οποίες θα μπορούσαν να διαρκέσουν πολύ, αναφέρθηκε από την ένωση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία