BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Ανικανοποίητη η Κίνα για σόγια, δεν μπορεί να βασιστεί στη Ρωσία

Όσοι στην  Κίνα ελπίζουν  σε έναν καταρράκτη από ρωσική σόγια που θα μπορούσε να αντικαταστήσει το κενό που αφήνουν οι αμερικανικές προμήθειες εξαιτίας του εμπορικού πολέμου, σύντομα θα απογοητευτούν.

tritothemasoya

39
0

Αν και τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης εξήραν από πολύ νωρίς την εναλλακτική πηγή ανεφοδιασμού των κρατικών αποθηκών σόγιας από την Ρωσία και παρά το γεγονός ότι το Πεκίνο φρόντισε ώστε να διαμορφώσει δρομολόγια μεταφοράς αγροτικών εμπορευμάτων που να περνούν από κάθε περιοχή της γειτονικής χώρας τον προηγούμενο μήνα, ο όγκος των εξαγωγών δεν θα ξεπεράσει τους 1,5 με 2 εκατ. τόνους φέτος, με αντίστοιχους ρυθμούς επέκτασης και για την επόμενη χρονιά.

Είναι γεγονός πως οι δυο χώρες βρίσκονται συνεχώς στο τραπέζι το τελευταίο διάστημα και μεταξύ άλλων συζητούν τρόπους ώστε να ενισχύσουν τους εμπορικούς δεσμούς αγροτικών προϊόντων, ενώ φέτος η Ρωσία έστειλε τις μεγαλύτερες ποσότητες σόγιας στην Κίνα που είχε καταφέρει ποτέ.

Αν και αυτά τα νούμερα αποτελούν ουσιαστικά έναν διπλασιασμό των εμπορεύσιμων όγκων για τις δυο χώρες, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να καλύψουν την τρύπα των 30 εκατ. τόνων που αγόραζε η Κίνα από τις Ηνωμένες Πολιτείες προτού ξεσπάσει ο εμπορικός πόλεμος.

Απ’ ό,τι φαίνεται, η αρωγή για τις ανεξάντλητες ανάγκες της Κίνας σε σόγια θα έρθει από πολύ πιο μακριά. Τα πολύβουα λιμάνια της Βραζιλίας παρουσιάζουν τους τελευταίους μήνες έντονη κινητικότητα, με αποστολές σόγιας να καταφθάνουν συνεχώς από τις βασικές παραγωγές περιοχές της χώρας με προορισμό την Κίνα. Από την άλλη, η Κίνα εξετάζει πολύ σοβαρά την περαιτέρω ανάπτυξη της καλλιέργειας στο εσωτερικό της, έχοντας ήδη  πετύχει μια αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων όσο ταυτόχρονα αναζητεί τρόπο να αυξήσει μαζί και τις αποδόσεις. 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία