BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Μερίδιο της αγοράς σιτηρών στη Μέση Ανατολή παίρνει από ΕΕ η Μαύρη Θάλασσα

Προχωρά η παρείσφρηση των σιτηρών της Μαύρης Θάλασσας και της Ρωσίας στις αγορές της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, με τον κρατικό αγοραστή σιτηρών της Σαουδικής Αραβίας SAGO, να προχωρά σε αγορά, λίγο μετά τη χαλάρωση των προδιαγραφών από πλευράς SAGO που κάνει επιλέξιμο το σιτάρι από τις χώρες του Ευξείνου Πόντου.

2949301_bizgrain1107c1web

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

10
0

Ο κρατικός αγοραστής σιτηρών της Saudi Arabi, SAGO, αναζητά προμηθευτή για να προχωρήσει σε αγορά 595.000 τόνων σιταριού, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Θα είναι η πρώτη αγορά από την εποχή που η SAGO δήλωσε ότι «θα χαλαρώσει τις προδιαγραφές για τις ζημιές από τα έντομα για τις εισαγωγές σιταριού από τον επόμενο διαγωνισμό, ανοίγοντας την πόρτα στις εισαγωγές της Μαύρης Θάλασσας και ενισχύοντας τους δεσμούς με τη Ρωσία».
Η Ρωσία εργάζεται για καλύτερη πρόσβαση στην αγορά σιταριού της Σαουδικής Αραβίας, προκειμένου να αναλάβει μεγαλύτερα τμήματα των αγορών της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής στερώντας αυτές τις πωλήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Από το σύνολο των φορτίων, έξι φορτία προορίζονται για άφιξη στο λιμάνι της Τζέντα, τρία στο λιμάνι Dammam και ένα στο Jizan».
Η προθεσμία υποβολής προσφορών είναι η 6η Σεπτεμβρίου και τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις 9 Σεπτεμβρίου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία