BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Ψηλότερα από πέρυσι, στο 1,5 ευρώ ξεκίνησε η κορινθιακή σταφίδα

Καλύτερη ποιότητα και ποσότητα, αβεβαιότητα για την πορεία των εξαγωγών

σταφιδα_2ο

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

22
0

 Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκοµιδή της κορινθιακής σταφίδας, µε την παραγωγή να εµφανίζεται ποιοτικά ανώτερη από πέρυσι, αλλά και σηµαντικά µεγαλύτερη, αφού υπολογίζεται πως ο όγκος της θα φτάσει να είναι 20% µεγαλύτερος από την προηγούµενη χρονιά. Η φετινή σοδειά είναι όπως στα περισσότερα αµπέλια 2 εβδοµάδες όψιµη και οι πρώτες πράξεις έχουν γίνει στο 1,5 ευρώ το κιλό.

Πέρυσι οι πωλήσεις ξεκίνησαν στο 1,4 ευρώ το κιλό, αλλά παρουσίασαν ανοδική πορεία λόγω µικρής παραγωγής, µε κάποιες σταφίδες να φεύγουν από τον παραγωγό και µε πάνω από 2 ευρώ το κιλό, όπως δήλωσε στην Agrenda ο Αντρέας Κουνινιώτης, εξαγωγέας κορινθιακής σταφίδας.

Στη Μεσσηνία, οι παραγωγοί αντιµετωπίζουν τεράστια προβλήµατα µε τα αγριογούρουνα, που σε επιδροµές 50-60 ατόµων, κατατρώνε ολόκληρα χωράφια. Στο εµπορικό κοµµάτι, αβεβαιότητα επικρατεί για την πορεία των εξαγωγών λόγω Brexit, καθώς το Ηνωµένο Βασίλειο αποτελεί τον βασικό εισαγωγέα του προϊόντος και µια έξοδος χωρίς συµφωνία θα το καταστήσει Τρίτη Χώρα, µε επιπλέον δασµούς. Η Τουρκία, έχει ήδη προχωρήσει σε ειδική συµφωνία για το εµπόριο σε αυτή την περίπτωση, ενώ η Ελλάδα αδυνατεί λόγω ΕΕ.  

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία