BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Επιστρέφει το αγγλικό βόειο κρέας στην κινέζικη αγορά μετά από 20 χρόνια

Τέσσερις μονάδες επεξεργασίας βόειου κρέατος σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν λάβει έγκριση για εξαγωγή στην Κίνα, ενώ αναμένεται να εγκριθούν και άλλες. Οι πρώτες αποστολές αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Vodino-kraes-vector

272
0

Βόειο κρέας από το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εγκριθεί για εξαγωγή στην Κίνα, πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, ύστερα από αρκετές επιθεωρήσεις αξιωματούχων της ασιατικής χώρας. Η συμφωνία θα επιτρέψει στο βόειο κρέας του Ηνωμένου Βασιλείου να εξαχθεί στην Κίνα για πρώτη φορά από την επιβολή απαγόρευσης το 1996, λόγω της επιδημίας σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών (ΣΕΒ) στο Ηνωμένο Βασίλειο τη δεκαετία του 1990.

Μεταξύ των φορέων που συμμετείχαν σε αυτή τη νέα συμφωνία ήταν η Αρχή για τη Γεωργία στη Βόρεια Ιρλανδία και το Υπουργείο Γεωργίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικών Υποθέσεων της Αγγλίας (DAERA).

Η κ. Theresa Villiers, υφυπουργός περιβάλλοντος, τροφίμων και αγροτικών υποθέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε: "Η σφράγιση της συμφωνίας αυτής με την Κίνα αποτελεί τεράστια είδηση για την παγκοσμίου φήμης βιομηχανία τροφίμων και οπωροκηπευτικών,  κάτι που σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο θα μπορέσουν να απολαύσουν βρετανικό βοδινό κρέας.

"Το σημερινό ορόσημο σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα προς την απελευθέρωση του πλήρους δυναμικού της βιομηχανίας και αντανακλά τη φιλοδοξία μας να μεγιστοποιήσουμε τις ευκαιρίες εμπορίας για τα βρετανικά προϊόντα σε όλο τον κόσμο καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο φεύγει από την ΕΕ", πρόσθεσε η Villiers.

Η νέα συμφωνία υπολογίζεται σε περίπου 230 εκατομμύρια λίρες (267 εκατομμύρια ευρώ στην τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία). Η Κίνα έχει εγκρίνει επίσης και πέντε μονάδες χοιρινού κρέατος ενώ η βρετανική κυβέρνηση περιμένει  να εγκριθούν περισσότερες εκτροφές χοιρινού κρέατος πριν από το τέλος του έτους. Προς το παρόν, η Κίνα είναι η όγδοη μεγαλύτερη αγορά εξαγωγών τροφίμων και ποτών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία