BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Πτωχεύουν η μία μετά την άλλη οι γαλακτοβιομηχανίες των ΗΠΑ

Αίτημα για πτώχευση κατέθεσε η Borden Dairy Co. και έτσι μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες γίνεται η δεύτερη μεγάλη αμερικανική γαλακτοβιομηχανία που ετοιμάζεται να κατεβάσει ρολά, έπειτα από την Dean Foods, που μέχρι τον Νοέμβριο του 2019, είχε συσσωρεύσει χρέη άνω των 850 εκατ. δολαρίων.

Borden_Dairy_truck_1

17
0

Και στις δύο περιπτώσεις, οι ανταγωνιστικές πιέσεις στην αγορά, η μειωμένη κατανάλωση και κατ’ επέκταση τα κέρδη κατέστησαν μη βιώσιμο το χρέος των επιχειρήσεων.

Γνωστή για την μασκότ Elsie the Cow, η εταιρεία που εδρεύει στο Ντάλλας περιείχε περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις μεταξύ 100 και 500 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για μια ιστορική επιχείρηση που ιδρύθηκε πριν από περισσότερα από 160 χρόνια. Ας σημειωθεί ότι στην επίσημη ανακοίνωσή της υποστήριξε πως  η λειτουργία της θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια ενός σχεδίου αποκατάστασης.

Μια έκρηξη σε γαλακτοκομικές εναλλακτικές λύσεις όπως το γάλα σόγιας, ρυζιού και ξηρών καρπών, μαζί με τις αυξανόμενες τιμές για το νωπό γάλα, συμπίεσαν τα κέρδη της Borden, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών Jason Monaco στα δικαστικά έγγραφα. Προστέθηκε πίεση από τους λιανοπωλητές που επενδύουν στα δικά τους χαμηλού κόστους γαλακτοκομικά προϊόντα.

Υψηλότερο κόστος

Αυτό προκαλεί άμβλυνση του εφοδιασμού, καθώς η τιμή του νωπού γάλακτος αυξήθηκε κατά 27% από τον Ιανουάριο του 2019 και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, καθώς οι τιμές λιανικής και τα περιθώρια μειώνονται, αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα. Οι ίδιες τάσεις βοήθησαν τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της Borden, Dean Foods Co., να καταθέσει πτώχευση στις 12 Νοεμβρίου.

Η Borden ανακοίνωσε καθαρή ζημία ύψους 42,4 εκατ. δολαρίων για το 2019 μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, αυξάνοντας από το έλλειμμα των 14,6 εκατομμυρίων δολαρίων το 2018 σε καθαρές πωλήσεις ύψους 1,18 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Για να συνεχίσει να λειτουργεί σε πτώχευση, η Borden πρέπει να εκμεταλλευτεί ένα λογαριασμό που περιέχει 26,6 εκατομμύρια δολάρια που ίδρυσε το 2017 για να πληρώσει για μια συμφωνία με δύο συνταξιοδοτικά ταμεία, ανέφερε ο Μονακό.

Το Borden απασχολεί περισσότερους από 3.200 υπαλλήλους, περίπου το 22% των οποίων είναι συνδικαλισμένοι, δήλωσε ο Μονακό. Η εταιρεία διατήρησε τη Conway MacKenzie Inc. για οικονομικές συμβουλές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία