BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Σταδιακή αύξηση τιµών στην εξαγωγή για το σκληρό σιτάρι

Με αργούς ρυθµούς παίρνει τα πάνω της η τιµή εξαγωγής για τα σκληρά σιτάρια στην ελληνική αγορά.

papadogianis_M_3_8

Γιάννης Παπαδογιάννης

4
0

Είναι βέβαια σταδιακή η άνοδος και όχι απότοµη, αλλά τουλάχιστον βλέπουµε καλύτερες τιµές. Συγκεκριµένα τα επίπεδα που κλείστηκαν καράβια ξεκίνησαν πριν µερικές εβδοµάδες λίγο πάνω από τα 260 ευρώ ο τόνος FOB για να πιάσουν τις τελευταίες µέρες επίπεδα κοντά στα 270 ευρώ ο τόνος FOB. Να σηµειωθεί ότι πάντα οι εξαγωγές αυτές αφορούν ποιοτικά σιτάρια µε υψηλά υαλώδη και πρωτεΐνες.  

Στα σκληρά σιτάρια, είχαµε αύξηση τιµών κατά 2 ευρώ στη νέα λίστα της Φότζια. Συγκεκριµένα για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 80 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης παραγωγού διαπραγµατεύεται στα 282-287 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 11,5% η τιµή αποθήκης παραγωγού κυµαίνεται στα 277-282 ευρώ ο τόνος. Αντίστοιχα στη Γαλλία η αγορά παραµένει αµετάβλητη, κυρίως λόγω της έλλειψης νέων πωλήσεων στο εσωτερικό αλλά και στην εξαγωγή. Οι τιµές παρέµειναν για άλλη µια εβδοµάδα στα 245 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, τα µαλακά σιτάρια αντιδρούν για τεχνικούς λόγους. Κατόπιν της πτώσης εξαιτίας του κοροναϊού, οι τιµές έπιασαν επίπεδα στήριξης κάτω από τα οποία για την ώρα φαίνεται δύσκολο να χαθούν. Ο κίνδυνος βέβαια ακόµα δεν έχει εξαφανιστεί και φυσικά η παγκόσµια οικονοµία θα έχει επιπτώσεις λόγω του ιού. Στη Γαλλία εν τω µεταξύ οι φόβοι γύρω από τις επιπτώσεις του κοροναϊού πάνω στην αγορά δηµητριακών µετριάστηκαν και η τιµή µαλακού σίτου ανέκαµψε. Οι τιµές συµβολαίων Μαρτίου ‘20 έπιασαν ξανά τα 193 ευρώ ο τόνος.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία