BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Αντοχή στη διεθνή αγορά βάμβακος παρά την γενικότερη αστάθεια στα εμπορεύματα, οριακή η μείωση αποθεμάτων

Ισχνή μείωση 1% στα παγκόσμια αποθέματα προβλέπει για την φετινή εμπορική περίοδο (2019/2020), η Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή Βάμβακος (ICAC), υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι, η αστάθεια στην παγκόσμια αγορά βαμβακιού αυξάνει λόγω των συνεχιζόμενων εμπορικών εντάσεων ΗΠΑ-Κίνας και της εξάπλωσης του κορωνοϊού (Covid-19) στην Κίνα.

icac

Μαρία Γιουρουκέλη

14
0

Σύμφωνα με την ICAC, τα παγκόσμια αποθέματα την φετινή εμπορική περίοδο αναμένεται να μειωθούν - για πέμπτη συνεχή φορά -  κατά 1%, σε 18 εκατομμύρια τόνους, κάτι που οφείλεται κατά βάση στη μείωση, κατά 5,5%, στα αποθέματα της Κίνας, που θα ανέλθουν σε 8,4 εκατομμύρια τόνους. Στην υπόλοιπη διεθνή αγορά τα αποθέματα αναμένεται να αυξηθούν, κατά 3%, ήτοι σε 9,6 εκατομμύρια τόνους.

Η διεθνή κατανάλωση αναμένεται να είναι σταθερή και η παγκόσμια παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί κατά 1%. Ειδικότερα η παραγωγή βάμβακος της Ινδίας αναμένεται να αυξηθεί, κατά 12%, σε 6 εκατομμύρια τόνους, ενώ στις ΗΠΑ - μεγαλύτερος εξαγωγέας στον κόσμο - θα σημειώσει αύξηση, κατά 9%, στα 4,4 εκατομμύρια τόνους.

Οι εξελίξεις αυτές ώθησαν την ICAC να αναθεωρήσει την τρέχουσα πρόβλεψη των τιμών της σε 79 σεντ ανά λίβρα έναντι 80 σεντ ανά λίβρα τον προηγούμενο μήνα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία