BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Άδειασαν οι αποθήκες από σκόρδα, πάνω από 1,5 ευρώ η τιμή παραγωγού

Έμεινε εκτός αγοράς η Κίνα, αυξήθηκε πολύ η ζήτηση λόγω του κορωνοϊο.

skordo_47_pin

150
0

Ελάχιστα έως ανύπαρκτα είναι τα αποθέµατα ελληνικού σκόρδου που αποµένουν αυτή την περίοδο στις αποθήκες των συνεταιρισµών και των µεµονωµένων παραγωγών, καθώς το προϊόν, από τις αρχές του χρόνου και µετά, έγινε ανάρπαστο, καθιστώντας την εµπορική του διάθεση πιο εύκολη υπόθεση, αφήνοντας µάλιστα κάτι και στον παραγωγό, αφού σε κάποιες περιπτώσεις το «στήσιµο» έφτασε τα 1,50 ευρώ το κιλό.

Παραδοσιακά η εγχώρια παραγωγή του προϊόντος τύγχανε προτίµησης των Ελλήνων καταναλωτών, λόγω των ποιοτικών της χαρακτηριστικών, ωστόσο αυτό που έγινε φέτος είχε πολλά χρόνια να συµβεί. Έτσι, όσο «φούντωνε» ο θόρυβος γύρω από τον κορωνοϊό, τόσο κλιµακωνόταν και η ζήτηση για το ελληνικό σκόρδο από την αγορά, η οποία του έδωσε ξεκάθαρη «ψήφο εµπιστοσύνης», έναντι των εισαγωγών, οι οποίες και στη χώρα µας έχουν βασικό προµηθευτή την Κίνα, την πρώτη εστία της νόσου, που ξεκίνησε από επιδηµία και έχει εξελιχθεί σε πανδηµία.

«Το προϊόν έφυγε µε πολλή γρήγορο ρυθµό φέτος µε αποκορύφωµα τις πωλήσεις του προηγούµενου µήνα. Για να καταλάβετε ενώ συνήθως οι µηνιαίες πωλήσεις του συνεταιρισµού µας κινούνται στους περίπου 40 – 50 τόνους, τον Φεβρουάριου η ζήτηση σχεδόν διπλασιάστηκε και οι όγκοι που διαθέσαµε ξεπέρασαν τους 80 τόνους. Φάνηκε ξεκάθαρα ότι από την αγορά δεν προτιµήθηκαν τα κινέζικα σκόρδα», επισήµανε στην Agrenda ο Αναστάσιος Γιακµολίδης, πρόεδρος του ΑΣΠΕΕ Σκόρδου Βύσσας, του ακριτικού οικισµού στον βορειοανατολικό Έβρο, που έχει συνδέσει το όνοµά του µε την καλλιέργεια του προϊόντος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία