BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Η ζήτηση για ψωµί και ζυµαρικά ενισχύει τα σιτάρια

Στην ελληνική αγορά σκληρού σίτου επιβεβαιώθηκε η άνοδος των τιµών κατόπιν των δύο τελευταίων διαγωνισµών για αγορά από την Τυνησία και την Αλγερία.

papadogianis_M_3_8

6
0

Οι τελευταίες πωλήσεις για εξαγωγή σηµειώθηκαν στα επίπεδα των 280 ευρώ ο τόνος FOB και αφορούν µόνο καλές ποιότητες. Με τα φετινά αποθέµατα να είναι λιγοστά και τη διεθνή ζήτηση ισχυρή, όσοι έχουν στοκ αισθάνονται ασφαλείς. Αναφορικά µε τιµές παραγωγού οι τελευταίες αγορές σηµειώθηκαν περίπου στα 25 λεπτά το κιλό.

Στα σκληρά σιτάρια, δεν υπήρξαν µεταβολές για άλλη µια εβδοµάδα στη νέα λίστα τιµών της Φότζια. Συγκεκριµένα τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 80 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12% διαπραγµατεύτηκαν µε τιµή αποθήκης παραγωγού στα 295-300 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 11,5% η τιµή αποθήκης παραγωγού κυµαίνεται στα 290-295 ευρώ ο τόνος. Την ίδια ώρα, στη Γαλλία οι τιµές ενισχύθηκαν άλλα 10 ευρώ ο τόνος, πιάνοντας πλέον τα 270 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι.


Εν τω µεταξύ, στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, τα µαλακά σιτάρια έχουν ξεφύγει από τη γενικότερη πτώση των χρηµατιστηρίων και µάλιστα έχουν αποδώσει πολύ καλύτερα σε σύγκριση µε τα υπόλοιπα δηµητριακά. Ο βασικός λόγος είναι η αυξηµένη ζήτηση για τα τρόφιµα σε περιόδους αβεβαιότητας, σε συνδυασµό µε πολλές νέες πωλήσεις / εξαγωγές στην παγκόσµια αγορά. Σε αυτό το περιβάλλον το χρηµατιστήριο ανέκαµψε και από τις τοποθετήσεις κερδοσκόπων, οι οποίοι θεωρούν πως τα σιτάρια θα συνεχίσουν να ενισχύονται. Στη Γαλλία επίσης είχαµε άνοδο για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Τα συµβόλαια Μαΐου ‘20 έπιασαν τα 197 ευρώ ο τόνος, κατόπιν της µεγάλης αγοράς µαλακού από την Αλγερία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία