BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Ανησυχία στα σκληρά με τις βροχοπτώσεις

Στην ελληνική αγορά κοντεύουµε να µπούµε στην τελική ευθεία πριν τον αλωνισµό για το σκληρό σιτάρι.

papadogianis_M_3_8

Γιάννης Παπαδογιάννης

3
0

Οι καιρικές συνθήκες φυσικά έχουν τον πρώτο λόγο, µε τις πρόσφατες βροχές, ανάλογα την ένταση τους, να δείχνουν ότι έχουν επηρεάσει τα σιτάρια. Εξαγωγή νέας σοδειάς ακόµα δεν έχει ακουστεί, ενώ φαίνεται πως οι υποψήφιοι αγοραστές πληρώνουν για τα ποιοτικά σιτάρια λίγο πάνω από τα 265 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας. Τα φετινά αποθέµατα είναι ελάχιστα και το γεγονός αυτό προκαλεί µια ανασφάλεια στην αγορά.

Στα σκληρά στάρια, δεν είχαµε αλλαγές στη νέα λίστα της Φότζια για άλλη µια εβδοµάδα.
Συγκεκριµένα για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 80 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης παραγωγού διαπραγµατεύεται στα 297-302 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 11,5% η τιµή αποθήκης παραγωγού κυµαίνεται στα 292-297 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία, την ίδια ώρα, οι τιµές σκληρού σίτου νέας σοδειάς αυξήθηκαν άλλα 5 ευρώ σε σχέση µε την προηγούµενη εβδοµάδα φτάνοντας τα επίπεδα των 265 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι. Ο βασικός λόγος της ανόδου είναι οι συνθήκες ξηρασίας.  

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, τέλος οι τελευταίες συνεδριάσεις δεν είχαν κάποια σαφή κατεύθυνση. ∆εν σηµειώθηκαν σηµαντικές µεταβολές στις τιµές και επί της ουσίας η αγορά µεταβάλλεται ανάλογα µε τα καιρικά νέα σε βασικές χώρες παραγωγής (ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ρωσία κτλ). Ανάλογα µε τα καιρικά νέα και την επίδραση του στις σοδειές υπήρξαν αυξοµειώσεις των τιµών. Στη Γαλλία, οι εκτιµήσεις για ευεργετικές βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης θάλασσας πίεσαν τις τιµές. Τα συµβόλαια Σεπτεµβρίου ‘20 κυµαίνονται στα 186 ευρώ ο τόνος.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία