BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Νέο δραστική ουσία ανέπτυξε η Syngenta για παρασιτοκτόνα ακίνδυνα για ωφέλιμα έντομα

Μια καινοτόμα νέα τεχνολογία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προστασία ενός ευρέος φάσματος καλλιεργειών από μερικές από τις πιο καταστροφικές και δύσκολες στον έλεγχο προσβολές παρασίτων ανακοίνωσε η Syngenta, υπό την ονομασία «Spiropidion». Μάλιστα η εταιρεία αναμένει τις πωλήσεις αυτής της ουσίας να αγγίξουν τα 400 εκατ. δολάρια.

s2_reutersmedia_net

53
1

 Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η δραστική ουσία Spiropidion είναι ασφαλής για τους επικονιαστές και τα ωφέλιμα έντομα, παρέχοντας στους αγρότες ένα ισχυρό νέο εργαλείο στα προγράμματα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παρασίτων (IPM), σύμφωνα με τη συνεχιζόμενη δέσμευση της Syngenta για ανάπτυξη καινοτόμων και βιώσιμων προϊόντων

Παράσιτα, όπως αφίδες ή λευκές μύγες, καταστρέφουν υψηλής αξίας φρούτα και λαχανικά όπως ντομάτες, πορτοκάλια και πεπόνια, καθώς και σημαντικές αροτραίες καλλιέργειες όπως το βαμβάκι και η σόγια. Το Spiropidion είναι ασφαλές για ωφέλιμα έντομα και επικονιαστές, προσφέροντας στους αγρότες ένα νέο εργαλείο για προγράμματα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παρασίτων (IPM), που δρα αποτελεσματικάα και περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο.

Το Spiropidion είναι μια καινοτομία στο πεδίο της χημίας μέσα σε μια σπάνια κατηγορία παρασιτοκτόνων που βοηθά τις καλλιέργειες από το εσωτερικό, προστατεύοντας ολόκληρο το φυτικό σώμα από την επίθεση επιβλαβών παρασίτων που το προσβάλουν, εξασφαλίζοντας έτσι την ποιότητα των καλλιεργειών, τις αποδόσεις και τη διαβίωση των αγροτών.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε στους αγρότες ένα νέο δραστικό συστατικό που παρέχει πιο στοχευμένη προστασία έναντι μερικών από τα πιο δύσκολα και καταστροφικά παράσιτα. Ο καλύτερος τρόπος για να περιγράψω αυτήν τη νέα καινοτομία είναι ότι είναι καλός για τη φύση αλλά σκληρός με τα παράσιτα!» είπε ο Jon Parr, Πρόεδρος της Global Crop Protection στη Syngenta. «Το Spiropidion είναι ένα άλλο σαφές παράδειγμα για το πώς επιταχύνουμε τις επενδύσεις για να προσφέρουμε καινοτομίες στην υγεία των φυτών που υποστηρίζουν τους αγρότες, σε όλο τον κόσμο, να αναπτυχθούν παραγωγικά και βιώσιμα.»

Η πρώτη παγκόσμια καταχώριση τυποποιημένου προϊόντος που περιέχει Spiropidion πραγματοποιήθηκε στη Γουατεμάλα τον Σεπτέμβριο του 2020, όπου το προϊόν θα διατεθεί στο εμπόριο με την επωνυμία ELESTAL® Neo τους επόμενους μήνες. Οι προγραμματισμένες κυκλοφορίες του Spiropidion σε σκευάσματα περιλαμβάνουν επίσης την Παραγουάη και το Πακιστάν το 2021 και τη Βραζιλία το 2023 (εκκρεμεί εγγραφή). Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προβλέπεται κανονιστική υποβολή για το 2022-2023. Τα μελλοντικά λανσαρίσματα αφορούν σε ένα ευρύ φάσμα καλλιεργειών σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλες τις ηπείρους αναμένονται τα επόμενα έξι χρόνια, με τις μέγιστες πωλήσεις να εκτιμώνται πάνω από 400 εκατ. δολάρια.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

27-11-2020 08:43πασχάλης σιακοβέλλης

400 εκ $ λοιπόν, αλλά για να επιτευχθεί ο στόχος της syngenta στέλνει το καθ' όλα ακίνδυνο χημικό στο Πακιστάν και τη Γουατεμάλα, όπου θα δοκιμάσει αυτά που υπόσχεται χωρίς το κίνδυνο να μπερδυτεί με δικηγορκά γραφεία της ΕΕ κ των ΗΠΑ, στη περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά στο περιβάλλον, στο χρήστη ή/και στον καταναλωτή. Αυτοί οι "μελαμψοί ή/και έγχρωμοι" της φτωχής περιφέρειας της υφηλίου, θεωρούνται αναλώσιμοι, οχι μόνο για τη syngenta αλλά για κάθε πολυεθνική, που δεν προγραματίζει, αλλά έχει αποφασίσει να εισπράξει εκ $ προτού ακόμα κυκλοφορήσει ένα προϊόν, που ούτως ή άλλως το περιτυλίγει με φιλοπεριβαλλοντκό προφίλ. Εις υγείαν.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία