Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αγορά προϊόντων

Δασμοί Κίνας στα αγροτικά προϊόντα γκρεμίζουν χρηματιστήρια εμπορευμάτων

Δασμοί Κίνας στα αγροτικά προϊόντα γκρεμίζουν χρηματιστήρια εμπορευμάτων

0
0

Σε αντίθεση με τη λίστα της Ουάσιγκτον, η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της περιλαμβάνει προϊόντα βιομηχανικής παραγωγής, η λίστα του Πεκίνου στοχεύει τα παραδοσιακά εξαγώγιμα προϊόντα των Η.Π.Α, όπως οι σπόροι σόγιας, το κατεψυγμένο βοδινό κρέας, το βαμβάκι, το σιτάρι και το καλαμπόκι. Αγροτικά προϊόντα, τα οποία παράγονται σε πολιτείες που ψήφισαν υπέρ του Ντόναλτ Τραμπ στις τελευταίες προεδρικές εκλογές. Ο καπνός και το ουίσκι αποτελούν επίσης μέρος της λίστας των έκτακτα φορολογηθέντων αγαθών.

Παρόλα αυτά, ο Πρόεδρος των Η.Π.Α απέκλεισε την πιθανότητα αυτές οι ενέργειες να κλιμακωθούν σε έναν εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο οικονομικών υπερδυνάμεων. «Δεν είμαστε σε εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, αυτός ο πόλεμος χάθηκε πριν πολλά χρόνια από τους ανόητους και ανίκανους ανθρώπους που εκπροσώπησαν τις Η.Π.Α στο παρελθόν» έγραψε ο Ντόναλτ Τραμπ στο twitter. Από την πλευρά τους όμως οι επενδυτές ανησυχούν για το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει αυτή η άσχημη τροπή τα επόμενα χρόνια.

Αναλυτικότερα, η απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης αφορά την επιβολή έκτακτων δασμών ύψους 25% σε 106 εισαγώγιμα από τις Η.Π.Α είδη, η αξία των οποίων υπολογίζεται στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που προκύπτει από την λίστα της Ουάσιγκτον.

Υπενθυμίζεται ότι αυτός είναι ο δεύτερος γύρος αλληλοεπιβολής δασμών μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων για το 2018, καθώς είχε προηγηθεί η απάντηση της Κίνας στην φορολόγηση των εισαγωγών αλουμινίου και χάλυβα από την κυβέρνηση Τραμπ, με την επιβολή δασμών 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα εισαγόμενα από τις Η.Π.Α φρούτα, φυστίκια, κρασιά και χοιρινό κρέας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire