Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Με 60 λεπτά φεύγουν στην αγορά τα αχλάδια της ποικιλίας Κόσια

Μετά τη σταθερή πορεία που εμφάνισαν φέτος στην αγορά τα αχλάδια της ποικιλίας Κοντούλα που συγκομίζονται κατά κύριο λόγο στην περιοχή του Τυρνάβου Θεσσαλίας με την τιμή για τα καλής ποιότητας προϊόντα στο 1 ευρώ το κιλό, ξεκίνησε αυτές τις ημέρες η συγκομιδή της ποικιλίας Κόσια με τιμές στα 60 λεπτά περίπου.

Το 80% του ελληνικού αχλαδιού γεννιέται στους οπωρώνες του Τύρναβου

3
0

«Η φετινή παραγωγή στις Κοντούλες ήταν σε κανονικά επίπεδα. Ποιοτικά προβλήματα παρατηρήθηκαν μόνο στα αχλάδια που μαζεύτηκαν μετά την κακοκαιρία. Οι τιμές παραγωγού κυμάνθηκαν (για τα καλής ποιότητας προϊόντα) στο 1 ευρώ. Αυτό το διάστημα συγκομίζουμε την ποικιλία Κόσια με τιμές παραγωγού στα  55 -60 λεπτά το κιλό. Τα Κρυστάλια ξεκινούν από το τέλος του μήνα», τονίζει ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου ο Σωτήρης Ταμπόσης.

Ο ίδιος συμπληρώνει ότι μετά τα Κόσια η παραγωγή αχλαδιών στη περιοχή συνεχίζεται ε τις ποικιλίες Κρυστάλλια και Santa Maria.

Ο κ. Ταμπόσης συμπληρώνει ότι «το αχλάδι δεν έχει πολύ μεγάλες διακυμάνσεις όπως για παράδειγμα στο ροδάκινο. Μόνο σε σχέση με την ποιότητα υπάρχουν διαφοροποιήσεις στις τιμές παραγωγού». 

Να σημειωθεί ότι στην Αγιά Λάρισας οι κύριες ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι τα Κόσια και τα Κρυστάλια. Σύμφωνα με τον Αντώνη Χατζηκομίτσα, παραγωγό από την Αγιά οι συγκομιδή στα Κόσια ξεκινάει στις αρχές της εβδομάδας και στη συνέχεια έπονται τα αχλάδια ποικιλίας Κρυστάλλια.

Παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα – σύμφωνα με τον παραγωγό - δεν σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες. Αυτές «περιορίστηκαν στο Γερακάρι και την Ανάβρα. Η παραγωγή αναμένεται στα περσινά επίπεδα. Οι τιμές πέρυσι ήταν 50 λεπτά στα Κόσια και στα Κριστάλια στα 80 λεπτά το κιλό. Φέτος ελπίζουμε να κινηθούμε στα ίδια επίπεδα», αναφέρει ο κ. Χατηκομίτσας.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για το αχλάδι στο περιοδικό Fresher που κυκλοφορεί το Σάββατο 14 Ιουλίου μαζί με την εφημερίδα Αgrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία