Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Απέδωσε το ταξίδι Γιούνκερ στις ΗΠΑ, η σόγια πάει πίσω τον εμπορικό πόλεμο

Ξεχασµένους από την περίοδο Οµπάµα εµπορικούς στόχους έφεραν ξανά στο προσκήνιο ο πρόεδρος της Κοµισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Αµερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραµπ, µε σκοπό να λυθεί η εµπορική διαµάχη.

Απέδωσε το ταξίδι Γιούνκερ στις ΗΠΑ, η σόγια πάει πίσω τον εμπορικό πόλεμο

8
0

Έτσι η ΕΕ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda, θα αγοράζει περισσότερη αµερικανική σόγια και υγροποιηµένο φυσικό αέριο, ενώ οι ΗΠΑ ενδέχεται να µηδενίσουν τους δασµούς στο αλουµίνιο και το ατσάλι από την ΕΕ, εφόσον οι δυο πλευρές µπορέσουν να φτάσουν σε κάποια συµφωνία. Μάλιστα, ανακοίνωσαν τη δηµιουργία µιας Οµάδας Εργασίας, που θα φροντίσει ώστε να προχωρήσει η νέα κοινή ατζέντα.

Ουσιαστικά, οι δυο ηγέτες δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε µια σηµαντική εµπορική συµφωνία, όµως έκαναν τουλάχιστον ένα καλό ξεκίνηµα για µια τέτοια κατάληξη. Η επίσκεψη Γιούνκερ έγινε εν µέσω εντάσεων εξαιτίας της εισαγωγής δασµών στο ατσάλι και το αλουµίνιο από την πλευρά των ΗΠΑ, αλλά και από των δασµών που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε αµερικανικά προϊόντα ως απάντηση. Υπενθυµίζεται επιπλέον, πως ο Τραµπ είχε απειλήσει µε δασµούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων και εξαρτηµάτων, κάτι που θα πλήγωνε σε µεγάλο βαθµό την γερµανική οικονοµία.

Την προηγούµενη εβδοµάδα, ο πρόεδρος Τραµπ αποκαλούσε την ΕΕ «εχθρό» στον τοµέα του εµπορίου, αυτήν την φορά όµως υιοθέτησε διαφορετικό ύφος. Υποστήριξε πως η συνάντηση σήµανε µια νέα περίοδο «στενής φιλίας» µε την Ευρώπη. Ανάµεσα στους νέους στόχους βρίσκονται, η εκµηδένιση των δασµών για βιοµηχανικά αγαθά που δεν αφορούν την αυτοκινητοβιοµηχανία, και η µείωση των εµπορικών φραγµών στον τοµέα των υπηρεσιών και των ιατρικών µηχανηµάτων. Οι δυο ηγέτες επιθυµούν επιπλέον να εναρµονίσουν τις εµπορικές προδιαγραφές, να περιορίσουν τα γραφειοκρατικά εµπόδια και να µειώσουν τα κόστη.

 

Βρείτε εδώ ολόκληρο το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία