Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Συν 10 λεπτά στα οινοστάφυλα για ΟΣΔΕ στην ΕΑΣ Ηρακλείου

Δέκα λεπτά πάνω ανά ποικιλία προσφέρει η Ένωση Ηρακλείου για τα οινοστάφυλα στους αγρότες, που έκαναν δήλωση ΟΣΔΕ στην οργάνωση, σε σχέση με τους υπόλοιπους παραγωγούς, σε μια προσπάθεια να στηρίξουν τους αμπελουργούς που στηρίζουν την Ένωση.

Σε κρίσιμη καμπή η ΕΑΣ Ηρακλείου, το ΣΔΟΕ ζητά επιπλέον 1,3 εκατ. ευρώ

0
0

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Ένωση Ηρακλείου ενημερώνει τους παραγωγούς – μέλη της ότι την Πέμπτη 09 Αυγούστου 2018, αρχίζει την παραλαβή οινοσταφύλων  στο Οινοποιείο της στην  Παλιανή καθώς και στα Υποκαταστήματα Αρκαλοχωρίου και Πύργου, στις τιμές που αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα:

Λευκά οινοστάφυλα 0,35 ευρώ

Βιλάνα 0,35 ευρώ

Ροζακι 0,35 ευρώ

Λιάτικο 0,35 ευρώ

Κοτσυφάλι 0,35 ευρώ

Μαντηλάρι 0,30 ευρώ

Syrah 0,45 ευρώ

Όσον αφορά τα ποικιλιακά οινοστάφυλα που δεν περιλαμβάνονται στον παραπάνω πίνακα (π.χ. Μαλβαζία, Βιδιανό, Μοσχάτο Σπίνας, Merlot κ.ά), η τιμή βάσης θα είναι 0,45€ όπου  μετά από επιτόπιο ποιοτικό έλεγχο από τον αρμόδιο γεωπόνο  θα καθορίζεται και η τελική τιμή τους.

Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για τους παραγωγούς που εμπιστεύτηκαν την Ένωση Ηρακλείου και ενεργοποίησαν τα δικαιώματά τους (Επιδότηση) σε αυτή. Επίσης με απόφαση του Δ.Σ δίνεται η δυνατότητα στους παραπάνω παραγωγούς να αγοράζουν από τα Καταστήματα Γεωργικών Εφοδίων της Ένωσης Ηρακλείου, γεωργικά φάρμακα και λιπάσματα με έκπτωση από 3%-8%.

Για τους παραγωγούς που δεν ενεργοποίησαν τα δικαιώματά τους στην Ένωση Ηρακλείου, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

Λευκά οινοστάφυλα 0,25 ευρώ

Βιλάνα 0,25 ευρώ

Ροζακι 0,25 ευρώ

Λιάτικο 0,25 ευρώ

Κοτσυφάλι 0,25 ευρώ

Μαντηλάρι 0,20 ευρώ

Syrah 0,35 ευρώ.

Στο πλαίσιο αναβάθμισης της ποιότητας του παραγόμενου κρασιού, η Οργάνωση μας συνιστά στους παραγωγούς – μέλη της, τα οινοστάφυλα να προσκομίζονται σε πλαστικά κιβώτια (κλούβες) την ίδια μέρα της κοπής τους και απαρέγκλιτα να τηρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α. Να έχουν ικανοποιητικό βαθμό ωριμότητας τουλάχιστον  12 Be για τις ερυθρές ποικιλίες και 11 Be για τις λευκές.

β. Να μην έχουν μυκητολογική προσβολή (σάπισμα) και ηλιοεγκαύματα.

Η παραλαβή των οινοσταφύλων θα γίνεται από 10.00 π.μ. έως 19.00 μ.μ.

Όλοι οι παραγωγοί που προσκομίζουν οινοστάφυλα στο Οινοποιείο θα πρέπει να φέρουν μαζί τους υποχρεωτικά την επικαιροποιημένη δήλωση  αμπελοκαλλιέργειας, η οποία πρέπει να αναφέρει όλα τα αλφαριθμητικά στοιχεία του παραγωγού και τα χαρτογραφικά στοιχεία των αμπελοτεμαχίων, που ο παραγωγός θα παραδώσει οινοστάφυλα.

Οι παραγωγοί που είναι ενταγμένοι στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α., θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους το Δελτίο Αποστολής προς αποφυγήν εκκρεμοτήτων.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: (2810) 378110, 378135, 791250 - Αρκαλοχώρι: 2891022223, Πύργος: 2893022309.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία