BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Ρίσκο οι προπωλήσεις εκκοκκισμένου στην Τουρκία λόγω υποτίμησης της λίρας

Eδώ και κάποιες εβδομάδες η πίεση που δέχεται η τουρκική λίρα εντείνεται και η ισοτιμία έναντι του δολαρίου ολοένα δυσχεραίνει για τους Τούρκους κλώστες. Ως αποτέλεσμα οι αγορές ίνας γίνονται καθημερινά πιο ακριβές και η διστακτικότητα των πωλητών αυξάνει.

Ρίσκο οι προπωλήσεις εκκοκκισμένου στην Τουρκία λόγω υποτίμησης της λίρας

0
0
Παρ’ όλο που η τουρκική παραγωγή εκκοκκισμένου αυξάνεται ανά σεζόν, σίγουρα τα βαμβάκια δεν φτάνουν για να καλύψουν την εσωτερική κατανάλωση της ίδιας της χώρας, με αποτέλεσμα πάλι να χρειαστεί να εισάγουν ποσότητες.

Εφόσον η κατάσταση δεν εξομαλυνθεί τους επόμενους μήνες και ειδικότερα όταν η σοδειά μας θα είναι έτοιμη να φορτωθεί, οι πωλήσεις στην εν λόγω αγορά θα εμπεριέχουν ρίσκο ως προς την ομαλή εκτέλεση των συμβολαίων. Είναι εύκολα, λοιπόν, κατανοητό πως αν για παράδειγμα επιβληθούν περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίων (τα γνωστά capital controls) οι πληρωμές έναντι φορτώσεων θα δυσκολέψουν, τουλάχιστον μέχρι να εναρμονιστεί η αγορά στα νέα δεδομένα.

Η περίπτωση των προπωλήσεων εκκοκκισμένου στην Τουρκική αγορά αυτήν την σεζόν φαίνεται να εμπεριέχει ρίσκο, γι’αυτό και αρκετοί διεθνείς εμπορικοί οίκοι ήδη ψάχνουν να μεταβιβάσουν αλλού (Άπω ανατολή) τις πωλήσεις τους. Φυσικά ούτε λόγος για νέες πωλήσεις μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Χαρακτηριστικά έχουν θέσει σε αναμονή (on hold) την τουρκική αγορά.

Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 25 Αυγούστου

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία