BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Οι πιέσεις στα εμπορεύματα δυσκολεύουν το 60άρι στο βαμβάκι

Ασυνήθιστη ησυχία, πρώτη φορά στα χρονικά, επικρατεί στη φυσική αγορά για το βαµβάκι, καθώς παλαιότερα αυτή την περίοδο είχαµε ήδη πολλές «κρούσεις» από Τουρκία και Άπω Ανατολή για άµεσες φορτώσεις µέσα στον Σεπτέµβριο και τον Οκτώβριο. Μάλιστα, το γεγονός αυτό ανέβαζε και τις τιµές του ελληνικού προϊόντος το φθινόπωρο.

Οι πιέσεις στα εμπορεύματα δυσκολεύουν το 60άρι στο βαμβάκι

1
0

Ωστόσο φέτος, αφενός η Τουρκία είναι ακόµα εκτός αγοράς, λόγω της κατάστασης στο εσωτερικό της χώρας και αφετέρου στην Ανατολή κυριαρχούν οι βραζιλιάνικες προσφορές. Βέβαια, οι αναλυτές επιµένουν να ποντάρουν στην ανοδική τάση, µε όχηµα την αυξηµένη ζήτηση στη διεθνή αγορά αλλά και τα θετικά θεµελιώδη, απλά ίσως λίγο αργότερα, µε αποτέλεσµα προς το παρόν να κυριαρχεί µια απαισιοδοξία στην πώληση του εκκοκκισµένου.

Την ίδια ώρα, μείωση της παγκόσμιας παραγωγής της τάξης του 3%, μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων σε ποσοστό 10% και αύξηση της κατανάλωσης κατά 3% προβλέπει για το βαμβάκι την περίοδο 2018-2019, η τελευταία έκθεση της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Βάμβακος.

Μάλιστα, η ICAC αναφέρει ότι τα παγκόσμια αποθέματα βάμβακος θα βρεθούν σε ιστορικά χαμηλότερο επίπεδο από αυτό που βρέθηκαν κατά την περίοδο 2011-2012.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία