BACK TO
TOP
Ειδικά Αφιερώματα

Επένδυση Αμβροσιάδη σε ιδιόκτητα πτηνοτροφία για μείωση κόστους και βελτίωση ποιότητας

Περαιτέρω στην ιδιοπαραγωγή επενδύει η Αµβροσιάδης Κοτόπουλα Εξοχής, η οποία εισφέρει περίπου του 30% του συνόλου της παραγωγικής της δυναµικότητας, δηµιουργώντας νέες πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις για να ενισχύσει το συγκεκριµένο ποσοστό.

amvrosiadis1

285
0

 Κινήσεις αυτού του χαρακτήρα αποτελούν στρατηγικό στόχο της επιχείρησης για να ελέγξει την ποιότητα της παραγωγής της και την ίδια στιγµή για να συρρικνώσει το κόστος παραγωγής, δεδοµένου και του υψηλού µεταφορικού κόστους ζωοτροφών, νεοσσών και πτηνών από άλλες περιοχές της Ελλάδας στην Πιερία, όπου διατηρεί την έδρα της.  

Στον τοµέα τον επενδύσεων η εταιρεία ολοκληρώνει στις αρχές του 2021, επένδυση η οποία είναι ενταγµένη στο πρόγραµµα 4.2.1, µε επιδότηση 5 εκατ. ευρώ και συνολικό ύψος περί τα 8 εκατ. ευρώ, που ξεκίνησε το 2007 µε αντικείµενο τον εκσυγχρονισµό του σφαγείου, την κατασκευή αερόψυξης και τις νέες µονάδες rendering και εκσυγχρονισµού του βιολογικού καθαρισµού της, όπως αναφέρουν στελέχη της Αµβροσιάδης σε επικοινωνία που είχε µαζί τους η Agrenda. Επιπλέον τον Ιανουάριο θα ολοκληρωθεί η επέκταση του εκκολαπτηρίου κατά 40% και οι εργασίες επέκτασης του µύλου ζωοτροφών µε την προσθήκη και εγκαταστάσεων αποθήκευσης, για να καλύψει τις αυξηµένες παραγωγικές της ανάγκες.  

Επιπλέον, στον προγραµµατισµό της Αµβροσιάδης είναι η υλοποίηση επενδυτικού προγράµµατος ύψους 20 εκατ. ευρώ µε ορίζοντα ολοκλήρωσης έως και το 2024 το υπάρχον εκκολαπτήριο στην Κατερίνη και επιδιώκοντας την αύξηση της παραγωγής αλλά και τη δηµιουργία παραγωγικής εγκατάστασης βιοαερίου.  

Στόχος η είσοδος στα προψηµένα προϊόντα κοτόπουλου  

Στο πλάνο της εταιρείας είναι η δραστηριοποίησή της στα προψηµένα προϊόντα κοτόπουλου (γύρος και κοµµάτια κοτόπουλου), ενώ σε επίπεδο καινοτοµίας η επιχείρηση προχώρησε στην κατάργηση της σόγιας στις ζωοτροφές της, δηµιουργώντας ένα νέο προϊόν µε δηµητριακά, το οποίο ανέπτυξε το τµήµα έρευνας και ανάπτυξης σε συνεργασία µε διακεκριµένο πτηνοπαθολόγο και λέκτορα σε σηµαντικά πανεπιστήµια του εξωτερικού. Σε ό,τι αφορά την πανδηµία, ήρθε να δηµιουργήσει αποθέµατα προϊόντων για την εταιρεία κατά τη φετινή χρονιά, δεδοµένου ότι περίπου 800 τόνοι καταψύχθηκαν στο διάστηµα από το τέλος Μαρτίου έως και τον Ιούλιο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Ας σηµειωθεί ότι η Αµβροσιάδης, η οποία σε ετήσια βάση παρουσιάζει αύξηση τζίρου που ανέρχεται στο 15%, για φέτος είχε προϋπολογίσει ανοδική πορεία µε έως και 35% στις πωλήσεις της, κάτι το οποίο πέτυχε τους τρεις πρώτους µήνες, προτού δεχτεί την επίδραση της πανδηµίας.  

Το γεγονός ωστόσο ότι η εταιρεία προχώρησε στη ρύθµιση των επερχόµενων κοπαδιών, µε σφαγές των µεγαλύτερων πτηνών, ενώ ταυτόχρονα µείωσε ορισµένες από τις τοποθετήσεις σε συγκεκριµένη χρονική περίοδο του έτους, προστάτευσε τα οικονοµικά της µεγέθη και την βοήθησε να αντιµετωπίσει αποτελεσµατικά τις αναταράξεις της περιόδου που διανύουµε. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσµα την αύξηση του τζίρου της κατά περίπου 7%, µε δεδοµένη και την ισχυρή έναρξη των τριών πρώτων µηνών του 2020 αλλά και την µεγαλύτερη απορρόφηση παραγόµενων ποσοτήτων από τα σούπερ µάρκετ.  

Στο +14% ο κύκλος  εργασιών του 2019 

Χαρακτηριστική πάντως της γενικότερης ανοδικής πορείας του κλάδου πτηνοτροφίας των τελευταίων ετών ήταν και η πορεία της Αµβροσιάδης ήδη στη διάρκεια του 2019, παρουσιάζοντας αυξηµένο τζίρο κατά περίπου 11 εκατ. ευρώ (+14%) και ταυτόχρονη αύξηση των κερδών της. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία