Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Ο δρόμος για την εξασφάλιση προστιθέμενης αξίας στην ελληνική επιτραπέζια ελιά περνά από την Στυλίδα

Τα επόμενα βήματα για τον εκσυγχρονισμό της αλυσίδας υπεραξίας της επιτραπέζιας ελιάς θα επιχειρήσει να εντοπίσει και αναδείξει ημερίδα για την επιτραπέζια ελιά που διοργανώνει η Διεπαγγελματική Οργάνωση Επιτραπέζιας Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ) το Σάββατο 11 Μαΐου και ώρα 11:00 πμ στο κτίριο Ο.Σ.Κ στο Πάρκο του Λαού στην Στυλίδα.

01_16

284
0

Την ημερίδα με θέμα «Επιτραπέζια Ελιά – Βήματα συγχρονισμού στην αλυσίδα υπεραξίας» θα συντονίζει ο εκδότης και διευθυντής της Agrenda και του agronews.gr Γιάννης Πανάγος.

Ειδικότερα, στο ενδιαφέρον πρόγραμμα της ημερίδας, θα παρουσιαστούν και θα αναπτυχθούν μοντέρνες καλλιεργητικές μέθοδοι και τρόποι πρόληψης ή αντιμετώπισης των βασικών εχθρών της ελιάς, ενώ αναφορά θα γίνει και στις μετασυλλεκτικές διαδικασίες, που αποτελούν ίσως την αχίλλειο πτέρνα της ελληνικής παραγωγής. Σχετικά με αυτό, εφόσον οι συνθήκες για μια μεταρρύθμιση της δομής της μετασυλλεκτικής διαδικασίας και της μεταποίησης των φυσικών μαύρων ελιών έχουν ωριμάσει, τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσουν παραγωγοί  και βιομηχανία θα αναδείξει ο Γιώργος Ντούτσιας, γεωπόνος και πρόεδρος της ΔΟΕΠΕΛ.


Για την υφιστάμενη κατάσταση του ελαιώνα της Φθιώτιδας, καθώς και τα εκεί προβλήματα και προοπτικές θα παρουσιάσει ο γεωπόνος Ιωάννης Ζαρμπούτης από την ΔΑΟΚ της Π.Ε Φθιώτιδας.

Τα νέα δεδομένα για την επιδημιολογία του γλοιοσπόριου της ελιάς και την αντιμετώπισή του, καθώς και τρόπους ολοκληρωμένης αντιμετώπισης του δάκου θα παρουσιάσει ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, γεωπόνος Αντώνης Παρασκευόπουλος.

Ο τεχνολόγος γεωπόνος φυτικής Παραγωγής, Γιώργος Κορίννης, θα θίξει στην ομιλία του το ανερχόμενο πρόβλημα των υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στην ελιά, κάτι που έχει ήδη λειτουργήσει ως τροχοπέδη για τις ελληνικές εξαγωγές, ειδικά στις αγορές των ΗΠΑ.

Τέλος, το σύγχρονο πρόγραμμα φυτοπροστασίας της BASF στην ελαιοκομία θα παρουσιάσει ο Δημήτρης Σέρβης, στέλεχος της εταιρείας στον τομέα της τεχνικής ανάπτυξης.

Αξίζει να αναφερθεί πως η ημερίδα διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Στυλίδας, ενώ χορηγός της εκδήλωσης είναι η BASF. Χορηγοί επικοινωνίας η Agrenda, το περιοδικό Ελαίας Καρπός και η ιστοσελίδα agronews.gr, στην οποία μάλιστα θα γίνει ζωντανή αναμετάδοση των εργασιών της ημερίδας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία