BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Μελισσόκηπους παντού μας καλεί να φτιάξουμε η δράση Bee & BE

Η Bee & BE είναι μια δράση που ξεκίνησε για να ενημερώσει το κοινό για τη σπουδαιότητα της Μέλισσας στη ζωή και για να παροτρύνει τους κατοίκους των πόλεων να δημιουργήσουν μελισσόκηπους με κατάλληλα λουλούδια σε βεράντες και κήπους. Είναι μεγάλη ανάγκη να προστατεύσουμε τη μέλισσα καθώς το 1/3 της τροφής μας προέρχεται από αυτή. Το μότο της δράσης είναι "Θρέφουμε αυτή που μας θρέφει!".

LOGO-sketch__1_

66
1

Η δράση Bee&BE για την ενίσχυση των Μελισσών της Ελλάδας, εξελίσσεται, αγκαλιάζεται και ταξιδεύει!

Μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης των πολιτών στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, Δημιουργούμε ο καθένας το δικό του μικρό ή μεγάλο οικιακό Μελισσόκηπο σε βεράντες και κήπους και θρέφουμε τον σπουδαιότερο Επικονιαστή μας: Τη Μέλισσα. Όχι μόνο αυτές που κάνουν το μέλι, αλλά και τα 20.000 είδη μέλισσας που υπάρχουν για να εξασφαλίζουν την τροφή μας και τη βιοποικιλότητα.

Την ποικιλία που χρειάζεται σε τροφή, μπορούμε να την εξασφαλίσουμε και στις πόλεις, φυτεύοντας τα κατάλληλα λουλούδια, βότανα και φυτά στα μπαλκόνια και τους κήπους μας. Το σύνθημα είναι Μελισσόκηποι Παντού! Μια εύκολα εφαρμόσιμη ιδέα, αφού ο καθένας μας μπορεί να κάνει κάτι τόσο απλό αλλά και τόσο σημαντικό!

Οι προδιαγραφές και τα κατάλληλα φυτά αναλύονται στη σελίδα Bee&BE – Μελισσόκηποι Παντού στο Facebook και είναι απλέςΤουλάχιστον 10 φυτά με διαδοχική άνθιση και φρέσκο νερό σε ένα πιατάκι με βοτσαλάκια ή υδρόφυτα, όπου μπορεί να καθίσει η μέλισσα για να πιει! Λουλούδια με γύρη, αρωματικά βότανα που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας, ένα οπωροφόρο σε γλάστρα, ένα αγιόκλημα, ακόμα και κρεμμύδια, μπορούν να συνθέσουν έναν οικιακό μελισσόκηπο που θα θρέφει τους επικονιαστές μας.

Παράλληλα με αυτό, η Bee&BE καλεί όλους σε έναν διαγωνισμό δράσης ονόματι Μελισσόκηποι Παντού.

 

Ο διαγωνισμός

Φυτέψτε Μελισσόκηπο στα μπαλκόνια σας και κερδίστε διακοπές σε βίλα στην Πάρο και την Πελοπόννησο!

Τι χρειάζεται να κάνουμε: Φυτεύουμε, τραβάμε ένα Home video από τη δημιουργία τους δικού μας μελισσόκηπου, το στέλνουμε στο beeandbegreece@gmail.com και οι 3 πιο πλήρεις οικιακοί Αστικοί Μελισσόκηποι, θα κερδίσουν διακοπές σε βίλα στην Πάρο και την Πελοπόννησο!

 

 

Ο Διαγωνισμός θα τρέξει 31/5/19 – 30/6/19!

 

Ταξιδέψτε μαζί μας σε έναν καλύτερο κόσμο που θα έχετε δημιουργήσει εσείς!

Bee&BE – Μελισσόκηποι Παντού!

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

07-11-2022 11:07SOPHIA TURNER

με την κόρη μου Ιρμίνα έχουμε τον βρεφονηπιακό σταθμό/νηπιαγωγείο "Ο Μικρός Παράδεισος" και θα θέλαμε να πάρουμε μέρος σε κάποια δράση. 'εχουμε μεγάλο κήπο και αγγελικουλες και την άνοιξη γεμίζουν μελισσούλες! τηλέφωνο: 210- 6826 432

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία