Ο ΕΟΕΣ ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Τομέας Φαρμακογνωσίας, σας προσκαλούν τη Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 09.30 σε διεθνές συνέδριο με θέμα: “Το ελαιόλαδο με ισχυρισμό υγείας- Health claim (βιολειτουργικό τρόφιμο) – Αποτελέσματα πρόσφατων κλινικών ερευνών με χρήση ελαιόλαδου πλούσιου σε ελαιοκανθάλη, στην αντιμετώπιση ασθενειών” με συμμετοχή διακεκριμένων καθηγητών και ερευνητών από τη διεθνή κοινότητα, στο Αμφιθέατρο "Άλκης Αργυριάδης" (κεντρικό κτίριο Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30).
Το συνέδριο γίνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος INTERREG MED “ARISTOIL”, προβάλλοντας τις υγειοπροστατευτικές ιδιότητες του μεσογειακού ελαιόλαδου που φέρει τον ισχυρισμό υγείας “Health Claim”.
Υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Π.Α: έως 23 Ιανουαρίου
aristoil@efxini.gr, τηλ . 210-2486041-43, 6944543198 Πέρας Προσέλευσης: 09.15
AGENDA
9.30 - 10.00 Registration
10.00 - 10.30 Welcome by officials
10.30-10.45 The project Interreg MED ARISTOIL, Dr. Nikos Krimnianiotis, ARISTOIL Coordinator
10.45 - 11.15 Olive oil polyphenols and the EU health claim – Recent findings from clinical and experimental studies, Assoc. Prof. Prokopios Magiatis, Dept. of Pharmacy, National and Kapodistrian University of Athens
11.15 - 11.45 Double Blind Randomized study of the effect of early harvest Chalkidiki EVOO with high oleocanthal content in Mild Cognitive Impairment, Prof. Magda Tsolaki, Aristotle University of Thessaloniki
11.45 - 12.15 Extra-virgin Olive Oil to preserve memory and fight Alzheimer’s disease, Prof. Amal Kaddoumi, Harrison School of Pharmacy, Auburn University, USA
12.15 -12.45 Coffee break
12.45 – 13.15 Which olive oil is good for cancer, Prof. Khalid El-Sayed, University of Louisiana, Monroe. USA
13.15 – 13.45 Effect of nutritional intervention with High-Oleocanthal and Oleacein olive oil in patients with chronic lymphocytic leukemia and Monoclonal Gammopathy of Undetermined Significance (MGUS), Asst. Prof. Andrea Paola Rojas Gil, University of Peloponnese
13.45 – 14.10 Anti diabetic properties of extra virgin olive oil- the role of its microconstituents Tzortzis Nomikos, Assistant Professor of Biochemistry Department of Nutrition and Dietetics, Harokopio University
14.10 – 14.30 How can we choose the best olive oil for our health- The role of the World Olive center for Health, Dr. Eleni Melliou, Dept. of Pharmacy, National and Kapodistrian University of Athens
14.30 – 14.45 The future of Mediterranean Cluster “ARISTOIL” , International Cooperation for the advancement of research and promotion of Health Claim Mediterranean Olive Oil. Dr. Nikos Krimnianiotis, and Assoc. Prof. Prokopios Magiatis
14.45-15.00 Questions – Discussion
15.00 Light networking lunch