BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την καλλιέργεια μαστιχόδεντρων

O οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ανθοκομίας του Τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, παρέχουν δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής με θέμα «Μαστιχόδεντρα: Σύγχρονες τεχνικές πολλαπλασιασμού και καλλιέργειας».

dakry_1_1

42
0

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και υλοποιείται υπό την επιστημονική καθοδήγηση ομάδας καθηγητών, συντονιστής της οποίας είναι ο επίκουρος καθηγητής Στέφανος Χατζηλαζάρου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους επαγγελματίες, ηλικίας 18-40 ετών από την περιοχή της Χίου, που επιθυμούν να ασχοληθούν με την καλλιέργεια μαστιχόδεντρων και είναι μέλη των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών της ‘Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

Είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται ένα ολοκληρωμένο και συστηματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για τους μαστιχοπαραγωγούς, αναλύοντας την αλυσίδα αξίας, από την παραγωγή μέχρι και τους σύγχρονους τρόπους χρήσης της μαστίχας.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν τον πολλαπλασιασμό και την καλλιέργεια μαστιχόδεντρων κάνοντας χρήση των βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζονται διεθνώς.

Οι ωφελούμενοι θα είναι συνολικά 48 και θα κληθούν να παρακολουθήσουν 120 ώρες εκπαίδευσης (δια ζώσης ή διαδικτυακά), εκ των οποίων οι 90 ώρες είναι θεωρία και οι 30 ώρες πρακτική άσκηση. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 14 μήνες και οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης μετά την ολοκλήρωσή του.

To συγκεκριμένο είναι ένα από τα 14 προγράμματα του 4ου κύκλου δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής, τον οποίο ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» θα υλοποιήσει σε σύμπραξη με μια πλειάδα σημαντικών φορέων και ιδρυμάτων από το οικοσύστημα της αγροδιατροφής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: https://www.generationag.org/mastixodentra-sygxrones-texnikes-pollaplasiasmoy-kai-kalliergeias

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία