Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

Διεθνείς Ημέρες για τα Σπαράγγια 16-18 Οκτωβρίου στην Ιταλία

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει πριν ξεκινήσουν οι Διεθνείς Ημέρες για τα Σπαράγγια, μια τριήμερη διοργάνωση αφιερωμένη αποκλειστικά στα σπαράγγια που θα διεξαχθεί στα ανακαινισμένα περίπτερα του Cesena Fiera από 16 μέχρι 18 Οκτωβρίου 2018 και οι διοργανωτές οριστικοποίησαν το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων.

asparangus182

0
0

Εκτός από την έκθεση θα λάβουν χώρα πολυάριθμες συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, διεθνείς παρουσιάσεις και στοχευμένες επισκέψεις σε πρωτοπόρους Ιταλούς παραγωγούς, δίνοντας στην έκθεση διεθνείς διαστάσεις αφού θα φιλοξενεί εκπροσώπους από όλους τους κρίκους της αλυσίδας εφοδιασμού.
Μια σειρά από συνέδρια θα διεξαχθούν την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, ενώ η Πέμπτη 18 Οκτωβρίου θα είναι αφιερωμένη σε τεχνικές επισκέψεις.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την πρώτη μέρα το πρωί με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την «Κατάσταση και εξέλιξη του σπαραγγιού στον κόσμο» κατά τη διάρκεια της οποίας θα μιλήσουν διεθνώς αναγνωρισμένοι ομιλητές. Θα ακολουθήσουν debate πάνω στα θέματα που θίγονται. Πιο συγκεκριμένα, ο Chang Huaxing θα περιγράψει το θέμα «Η κατάσταση και εξέλιξη του φρέσκου και του επεξεργασμένου σπαραγγιού στην Κίνα» και ο Wenjing Chen επίσης από την Κίνα τις «Σύγχρονες τεχνικές στην καλλιέργεια του σπαραγγιού στην Κίνα». Από το Περού ο Ciria Quispe θα αναφερθεί στην «Κατάσταση και εξέλιξη του σπαραγγιού στο Περού: η φυσιολογία, το πότισμα, τα λιπάσματα». Από τη Γαλλία ο Christian Befve – που διοργανώνει τη συνάντηση από κοινού με το Cesena Fiera και τον ειδικό Luciano Trentini – θα μιλήσει για «Νέες τεχνικές καλλιέργειας του σπαραγγιού: πώς να περιοριστούν τα μειονεκτήματα στην παραγωγή για να σταθεροποιηθεί η αγορά».

Το απόγευμα το επίκεντρο θα μετατοπιστεί στην Ευρώπη με μια ακόμη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τις «Καινοτομίες στην  καλλιέργεια σπαραγγιού» κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν το «Πότισμα για τα σπαράγγια» και «Οι ευρωπαϊκές οικονομικές ενισχύσεις που υποβοηθούν την καλλιέργεια σπαραγγιού» με την τελευταία να σκιαγραφείται από την Ένωση Ευρωπαϊκών Περιοχών για τα Φρούτα, τα Λαχανικά και τα Κηπευτικά, Areflh (Assemblée des Régions Européennes Fruitières, Légumières et Horticoles).

Δύο ακόμη συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης προγραμματίζονται για τη δεύτερη μέρα: το πρωί, η Isabelle Kokula από τη Γερμανία θα παρουσιάσει την «Κατάσταση και την εξέλιξη του σπαραγγιού στη Γερμανία: οι σύγχρονες τεχνικές», ο Luciano Trentini από την Ιταλία θα συμμετέχει με την ομιλία: «Η κατάσταση και η εξέλιξη του σπαραγγιού στην Ιταλία με τη χρήση μηχανημάτων». Ο Frederico Piccone από το Μεξικό έχει αναλάβει το θέμα «Κατάσταση και εξέλιξη του σπαραγγιού στο Μεξικό» ενώ η Dominique Ruggli από την Ελβετία θα συμμετέχει με το θέμα «Οι μικροοργανισμοί στις καλλιέργειες του σπαραγγιού». Ο Jean Michel Colliaud από τη Γαλλία θα περιγράψει την «Εμπειρία της εξαγωγής μορίων φυτοφαρμάκων από γεωτρήσεις (borehole) και απορροή νερού (runoff water)». O Federico Nadaletto από την Ιταλία θα παρέμβει με την εισήγηση «Η χρήση των μικροοργανισμών στην Ιταλία». Η τελευταία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης θα εστιάσει στην αγορά σπαραγγιών, με το θέμα «Το σπαράγγι στην αγορά: ένα συμβατικό, οργανικό και βιοδυναμικό προϊόν» με αναφορά από το CSO στην «Κατανάλωση σπαραγγιών στην Ιταλία και την Ευρώπη» και δύο debate με επιχειρηματίες λιανικής μεγάλης κλίμακας και εμπόρους φρούτων και λαχανικών.

Και οι δύο μέρες θα τελειώσουν με παρουσιάσεις από τις εταιρείες-σπόνσορες και τους εκθέτες. Η συμμετοχή στις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.asparagusdays.com ή επικοινωνήστε με τις υπεύθυνες του Γραφείου Τύπου της διοργάνωσης Elena Vincenzi και Luca Speroni στο +39-059-7863894

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία