BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

Συνέδριο Γενετικής Βελτίωσης Φυτών στην Πάτρα 17-19 Οκτωβρίου

H Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Γενετικής Βελτίωσης Φυτών (Ε.Ε.Ε.Γ.Β.Φ.) διοργανώνει το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριό της στην Πάτρα, στο Porto Rio Hotel & Conference Centre από τις 17 έως τις 19 Οκτωβρίου 2018 με τίτλο: ‘Η συμβολή της Γενετικής Βελτίωσης των Φυτών στην αειφόρο Γεωργία και τη σύγχρονη Βιοοικονομία’.

abeltiwshgenetikh

16
0

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ενώ συνδιοργανωτές είναι το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.


Διακεκριμένοι επιστήμονες θα ανοίξουν με ομιλίες τους τις συνεδρίες σε επίκαιρα θέματα της γενετικής βελτίωσης των φυτών, ενώ κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν προφορικές και γραπτές πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες.


Οι θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν είναι:

- Γενετική Βελτίωση  Φυτών – Επιλογή, Αξιολόγηση και Δημιουργία Νέου Φυτικού Υλικού

- Προστασία Φυτογενετικών Πόρων – Ανάδειξη Εγχώριου Γενετικού Υλικού – Εναλλακτικές καλλιέργειες στην Ελληνική Γεωργία.

- Μοριακή Γενετική, προσεγγίσεις και Βιοτεχνολογία στη Γενετική Βελτίωση  Φυτών

- Καινοτομία & Αειφόρος Ανάπτυξη στη Γεωργία


Στις 19/10 θα υπάρχει ειδική θεματική ενότητα – στρογγυλή τράπεζα με τίτλο: ‘Η γενετική βελτίωση φυτών και το πολλαπλασιαστικό υλικό στην πράξη’


Στην ενότητα αυτή θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο επιστημονικό αντικείμενο.


Δείτε εδώ το αναλυτικό τελικό πρόγραμμα του συνεδρίου

Επίσης για λεπτομερή πληροφόρηση σχετικά με όλα τα θέματα του συνεδρίου μπορείτε να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα http://17pbcongress.agritech.teiwest.gr.


Από την Οργανωτική Επιτροπή, ο Πρόεδρος Βασίλειος Παπασωτηρόπουλος Αν. Καθηγητής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων, Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας


Περισσότερες πληροφορίες:

Πέγκυ Λεονταρίτου

Γραμματέας ΟΕ, Γεωπόνος ΥπΑΑΤ

τηλ.:+30693 6348 615

email: 17thpbrcongress@gmail.com

 
φωτο εξωφύλλου: plantbreeding.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία