Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

Διάλεξη για τις απειλές από την κλιματική αλλαγή

Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με τίτλο 'Μια ιεραρχική μέθοδος για την αναγνώριση των σύγχρονων και αναδυόμενων απειλών από έντομα στο πλαίσιο της αβεβαιότητας της κλιματικής αλλαγής' (An hierarchical method for identifying current and emerging pest threats under climate change uncertainty) στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Φυτιατρική και Περιβάλλον του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Afisa_dialexi-new

0
0

Ομιλητής θα είναι ο διακεκριμένος επιστήμονας Darren Kriticos. Ο Kαθηγητής Darren Kriticos είναι ερευνητής του διεθνούς φήμης ερευνητικού ινστιτούτου της Αυστραλίας CSIRO και εργάζεται σε θέματα σχετικά με την υγεία, τη βιοασφάλεια, τη γεωργία και την παραγωγή τροφής. Επίσης, είναι επίτιμος καθηγητής στη Σχολή Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Queensland της Αυστραλίας. Ο κ. Kriticos είναι οικολόγος και η έρευνά του επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και εφαρμογή οικολογικών προγνωστικών προτύπων για τη μελέτη των βιολογικών εισβολών και την καταπολέμηση εχθρών των καλλιεργειών κάτω από τις παρούσες συνθήκες και, επίσης, μετά από προσομοίωση της κλιματικής αλλαγής.

Το φάσμα των ερωτήσεων που απαντά καλύπτει χώρους που αφορούν την ασφάλεια των τροφίμων, τη βιοασφάλεια (biosecurity) και τις προσαρμογές των οργανισμών αλλά και των συστημάτων παραγωγής στην κλιματική αλλαγή. Ο κ. Kriticos υποστηρίζει σθεναρά τη χρησιμότητα των γενικών λύσεων που προκύπτουν από τα οικολογικά πρότυπα. Οι πρόσφατες προσπάθειές του αφορούν την ανάπτυξη της 4ης έκδοσης των προτύπων CLIMEX, DYMEX και του CLiMond (climate data repository) για βιοκλιματικά πρότυπα. Η ανάπτυξη προβλέψεων, σε πραγματικό χρόνο, για σημαντικούς εχθρούς της γεωργικής παραγωγής είναι ανάμεσα στα πρόσφατα ερευνητικά του ενδιαφέροντα.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Ορόφου της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών (Φυτόκο), Ν. Ιωνία Βόλου. Θα είναι ανοιχτή για το κοινό και θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Στοιχεία επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες:

τηλ.: 24210 93006 & 24210 93112

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία