Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

Τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας στη Μεγάλη Βρεταννία

Για τρίτη συνεχή χρονιά, τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας ταξιδεύουν στην πρωτεύουσα. Όπως πάντα, θα τα συνοδεύουν οι οινοποιοί τους, μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Κεντρικής Ελλάδας (ΕΝΟΑΚΕ) στην εκδήλωση γευσιγνωσίας ΟινοΚεντρικά, που θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, ώρα 12:00 – 20:00.

aoikokentrika2018

86
0

Οι ειδικοί στο κρασί υποστηρίζουν πως τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας είναι ιδιαίτερα  εκφραστικά, επειδή οι αμπελώνες παραγωγής τους βρίσκονται σε ένα μεγάλο ποσοστό στους πρόποδες των βουνών της περιοχής. Συχνά γειτνιάζουν με θάλασσα ή άλλους υδάτινους όγκους που εξομαλύνουν το κλίμα, ευεργετώντας την αμπελοκαλλιέργεια. Σε αυτό το περιβάλλον, αξιοποιούνται επιτυχώς γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες αμπέλου, δίνοντας κρασιά με δική τους οντότητα: από καθημερινά έως σπουδαία, συχνά με κοινό παρονομαστή έναν ογκώδη, στιβαρό και πληθωρικό χαρακτήρα, ανάλογο με τους ορεινούς όγκους προέλευσής τους.

Στα ΟινοΚεντρικά 2018 συμμετέχουν 20 οινοποιεία, με περισσότερα από 180 κρασιά, από Αιτωλοακαρνανία, Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα, Φθιώτιδα και Φωκίδα. Άλλα από τα οινοποιεία αυτά είναι γνωστά και καθιερωμένα ― κάποια έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην αναγέννηση του ελληνικού κρασιού ― και άλλα είναι πιο καινούρια και λιγότερο γνωστά, συνεπώς άξια για οινική ανακάλυψη. Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα μπορέσουν να συνομιλήσουν με τους ίδιους τους οινοποιούς, για να κατατοπιστούν περαιτέρω για τα κρασιά, τα αμπελοτόπια, τις περιοχές και τα οινοποιεία τους, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι επισκέψιμα.Η είσοδος για το κοινό κοστίζει 5€, με την προσέλευση να έχει οριστεί τις ώρες: 14:00 – 20:00, ενώ θα δοθεί κατατοπιστικός κατάλογος της εκδήλωσης, με λεπτομέρειες για όλα τα κρασιά της, καθώς και αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας. Για τους επαγγελματίες, η είσοδος είναι δωρεάν, με τις επισκέψιμες ώρες να είναι: 12:00 – 14:00.

Τα ΟινοΚεντρικά 2018 αποτελούν συνδιοργάνωση της ΕΝΟΑΚΕ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η οποία στηρίζει την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού της τομέα.

Χορηγοί στα ΟινοΚεντρικά 2018, που διοργανώνονται από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum (τηλ: 210 76 60 560, email: info@vinetum.gr), είναι οι εταιρείες Α.Γ. Κοροπούλης, Αφοί Κοκκαλίδη–Cork Hellas, Dunapack Viokyt Packaging, Elias Valavanis Glassworks, Gr.Ιnox–Αφοί Γκρέκη και Metalux.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία