Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2018

Το Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας διοργανώνει για πέμπτη κατά σειρά χρονιά στις 23-25 Νοεμβρίου την ετήσια ανοιχτή συνάντηση φορέων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας.

aforumkoinvnikhsepixeirhma-new

132
0

Το Φόρουμ περιλαμβάνει τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

Εργαστήριο: «Δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων: Καλές πρακτικές και προκλήσεις», Παρασκευή 23/11, ώρα 14.00 έως 17.00 (επισήμανση: αλλαγή χώρου, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Impact Hub Athens, Καραϊσκάκη 28).

Εργαστήριο: «Κοινωνική χρηματοδότηση: πού βρισκόμαστε και πού θέλουμε να πάμε;», Παρασκευή 23/11, ώρα 18:00μμ έως 20:30μμ.

Εργαστήριο: «Κέντρα στήριξης και εκπαιδευτικά εργαλεία: χτίζοντας δίκτυο υποστήριξης και δεξαμενή γνώσης», Σάββατο 24/11, ώρα 10:00πμ έως 15:00μμ, στο Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28).

Δημόσια συζήτηση: «Θεσμικό περιβάλλον και δημόσιες πολιτικές για την ΚΑΛΟ: αποτίμηση, προκλήσεις και διεκδικήσεις», Σάββατο 24/11, ώρα 17:00μμ έως 20:00μμ, στο Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28).

Συνάντηση γνωριμίας: «Αγορές ΚΑΛΟ στον αστικό χώρο: Πιλοτικές εφαρμογές στον Δήμο της Αθήνας», Κυριακή 25/11, ώρα 11:00πμ έως 14:30μμ στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42).

Στη φετινή διοργάνωση συνεργάzoνται οι φορείς: ΚΟΙΝΣΕΠ «Άνεμος Ανανέωσης», Αναπτυξιακή Καρδίτσας (ΑΝΚΑ), Δίκτυο Κοιν. Σ. Επ. Κεντρ. Μακεδονίας, Δίκτυο Εργάνη, Impact Hub Athens,  Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας.

Την Παρασκευής 23 Νοεμβρίου στις 14:00 η Ηλέκτρα Energy θα συμμετέχει στο εργαστήρι με θέμα «Δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων: Καλές πρακτικές και προκλήσεις» που θα πραγματοποιηθεί στο Impact Hub Athens στα πλαίσια του Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.

Όπως σημειώνεται, οι ενεργειακές κοινότητες δίνουν τη δυνατότητα σε πολίτες, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, σχολικές κοινότητες, γειτονιές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της ανανεώσιμης ενέργειας και της εξοικονόμησης ενέργειας, προσδίδοντας θετικό κοινωνικό πρόσημο και δημοκρατικότητα στην ενεργειακή μετάβαση. Το εργαστήριο απευθύνεται σε φορείς, ομάδες πολιτών και συμπράξεις αυτών, που σχεδιάζουν ή έχουν κάνει τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία μιας ενεργειακής κοινότητας στην Ελλάδα.

Οι συμμετέχοντες/ουσες του εργαστηρίου θα έχουν την ευκαιρία: να αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες και καλές πρακτικές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με έμφαση στην αυτο-οργάνωση και συσπείρωση της τοπικής κοινωνίας για την ενίσχυση της βιωσιμότητας των εγχειρημάτων τους.

Το εργαστήριο θα περιλαμβάνει:

Προσέλευση-εγγραφές

Εισαγωγικές τοποθετήσεις

- Ε. Κοιν: Καλές πρακτικές και δυνητικά παραδείγματα του νόμου των Ενεργειακών Κοινοτήτων

Έφη Κορμά, Μηχ. Μηχανικός Τ. Ε., Υπεύθυνη Τμήματος Ανάπτυξης Αγοράς ΚΑΠΕ

Δήμητρα Μπαρκούτα, Φυσικός, MSc Α.Π.Ε., Δ/νση Αναπτυξιακών Προγραμμάτων ΚΑΠΕ

- Χτίζοντας Ενεργειακές Κοινότητες στην Ελλάδα: ζητήματα αυτο-οργάνωσης, συσπείρωσης της τοπικής κοινωνίας

Δημήτρης Κιτσικόπουλος, αντιπρόεδρος συνεταιρισμού Ηλέκτρα Energy

- Η ευρωπαϊκή εμπειρία από τη λειτουργία των Ενεργειακών Κοινοτήτων. Η εμπειρία του προγράμματος RESCOOP PLUS

Καθ. Θεοχάρης Τσούτσος, Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων - Πολυτεχνείο Κρήτης

- Χαρτογράφηση πρωτοβουλιών για τη δημιουργία Ενεργειακών Κοινοτήτων

Κυριακή Μεταξά, Υπεύθυνη προγραμμάτων Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας

Συζήτηση και ανταλλαγή εμπειριών

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Κιτσικόπουλος Δημήτρης, dimitris@electraenergy.coop, τηλ. +30 697 3957 010

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις εργασίες του φόρουμ εδώ

 και δηλώσεις συμμετοχής: seforum.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία