BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

Συνάντηση για την κοινωνική οικονομία στις Σέρρες

Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, στις 18.00-20:00, η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΩΡΕΣ (Αμύντα 1, Σέρρες) προσκαλεί σε συνάντηση/συζήτηση τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών με θέμα: «Κοινωνική Οικονομία: τι είναι, πώς εφαρμόζεται μέσα από την εμπειρία μας».

aserreskoinvsynetai

9
0

Μια νέα μορφή επιχειρηματικότητας έχει ξεκινήσει να αναπτύσσεται στην Ελλάδα, οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας. Οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις έχουν τη μορφή αστικού συνεταιρισμού που μέσω επιχειρηματικής δραστηριότητας επιδιώκει την εξυπηρέτηση του συλλογικού οφέλους επενδύοντας σε δράσεις που έχουν κοινωνικό αντίκτυπο.

Στις Σέρρες υπάρχουν αυτή τη στιγμή πάνω από οχτώ Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις με διαφορετικό αντικείμενο αλλά πάντα με σκοπό να προσφέρουν στην κοινωνία.

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΩΡΕΣ «Ωφέλεια – Ροή – Έκφραση – Συμμετοχή» ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο 2018, από εφτά γυναίκες που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια κοινά διοικούμενη επιχείρηση. Στον χώρο τους στην πόλη των Σερρών, διοργανώνονται δράσεις για την προώθηση πολιτισμού, τέχνης, ευεξίας, παιδείας, περιβάλλοντος, δεξιοτήτων, τεχνών καθώς και αξιοποίησης τοπικών προϊόντων και ανθρώπινου δυναμικού. Παράλληλα, συμμετέχει σε πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, όπως η εβδομάδα μείωσης αποβλήτων όπου έδειξαν και έκαναν μαζί με τους πολίτες φυσικό απορρυπαντικό και υιοθέτησαν πρακτικές εφαρμογές μείωσης αποβλήτων, η εβδομάδα θηλασμού και άλλες.

Μεταξύ των δραστηριοτήτων που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι: μαθήματα ραπτικής για αρχάριους με σύγχρονο τρόπο, μαθήματα μακιγιάζ, συναντήσεις εγκύων, συναντήσεις γονεϊκότητας και άλλες, ενώ κάθε 1η και 3η Τετάρτη κάθε μήνα συνέρχεται Λέσχη Ανάγνωσης, ώρα 20:00-21:00.

Και προγραμματίζονται οι εξής:

- ‘Αστική καλλιέργεια: φυτεύουμε στο μπαλκόνι του σπιτιού μας’ > Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, ώρα 18:00-20:00μμ

- ‘Παιδί και διάβασμα: Ώρα για πρόγραμμα’ > Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, ώρα 18:00-20:00μμ

- ‘Ραπτική για παιδιά: Χριστουγεννιάτικη εκδοχή’ > Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, ώρα: 9:00-11:30πμ

- ‘Παρασκευάζοντας καλλυντικά με φυσικές πρώτες ύλες’ > Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, ώρα 17:00-20:00μμ

- ‘Κοινωνική Οικονομία: τι είναι, πώς εφαρμόζεται μέσα από την εμπειρία μας’ > Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου ώρα 18:00-20:00

Ακόμα: - εργαστήρι υφαντικής, - εργαστήρι ραπτικής για παιδιά, - ανταλλακτικό παζάρι και άλλες.

Για τις ΩΡΕΣ

Σιγκιρίδου Μαρία (Πρόεδρος)
κιν: 697 4828 241

Μιχαηλίδου Ελισάβετ-Ειρήνη (Γραμματέας)
κιν: 695 5954 022

email: koinsep.ores@gmail.com
www.oreskoinsep.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία