BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

Με 14 Έλληνες εκθέτες το περίπτερο της Novacert στη Fruit Logistica

Από τις 6 μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2019 τα φρούτα θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο Βερολίνο μέσα από την έκθεση Fruit Logistica στο εκθεσιακό κέντρο Messe Berlin.

afruitvegatableslogisticafeb19exw

33
0

Περισσότεροι από 3.200 εκθέτες και 78.000 εμπορικοί επισκέπτες δίνουν ραντεβού στο σημαντικότερο εκθεσιακό γεγονός του κλάδου των νωπών οπωροκηπευτικών στη Διεθνή Έκθεση Fruit Logistica 2019, για να αξιοποιήσουν πλήρως την επιχειρηματική τους δυναμική στην παγκόσμια αγορά φρέσκων προϊόντων.

Η Fruit Logistica καλύπτει το σύνολο των δραστηριοτήτων του τομέα των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, παρέχοντας μια πλήρη εικόνα από τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις τελευταίες καινοτομίες σε κάθε κρίκο της διατροφικής αλυσίδας. Προσφέρει ευκαιρίες δικτύωσης και την απευθείας επαφή με τους βασικούς φορείς λήψης αποφάσεων σε όλο το φάσμα της αγοράς.

Από το 2007 η Novacert ΕΠΕ αποτελεί τον κοινό παρονομαστή για κάθε επιτυχημένη ελληνική συμμετοχή στην κορυφαία ευρωπαϊκή έκθεση. Έτσι και φέτος, από 6 έως 8 Φεβρουαρίου 2019 η Novacert έχει αναλάβει την οργάνωση και τον συντονισμό της εκθεσιακής παρουσίας των ελληνικών εταιρειών και φορέων με ισχυρή δραστηριότητα στον κλάδο των εξαγωγών, αλλά και των υπηρεσιών.

Η φετινή ελληνική συμμετοχή θα φιλοξενείται στο Hall 2.1 (Stands: D-05, E-04, F-03) με τα stands της NOVACERT που εκτείνονται σε συνολικό εμβαδόν 268 τ.μ. και περιλαμβάνουν τους παρακάτω εκθέτες:

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΜΑΘΙΑΣ

POULIS SA

Α. Σ. ΜΕΣΗΣ

ΑΣΟΠ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ

Α. Σ. ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ ΑΡΤΑΣ

TASTY FRUIT

ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ Ο. Π. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

EAΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

AGROLAB

ΑΣΕΠΟΠ ΝΑΟΥΣΑ

ΕΥΡΩΦΑΡΜ / FRESH FARM ΑΕ

Α. Σ. ΡΑΧΗΣ

NOVACERT

VEGITERRANEO (Ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης λαχανικών με συμμετέχοντες φορείς τους: Α. Σ. Ανατολή, Α. Σ. Τυμπακίου, Α. Σ. Νότος, Α. Σ. Κουντούρας, Ο. Π. Φαλάσσαρνα – Στ. Κομπογεννητάκης & Σια Ο.Ε., Α. Σ. Ψαρής, Α. Σ. Κάμιρος)

Και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει για τέταρτη φορά στην έκθεση με στόχο την ανάδειξη των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων και τη στήριξη στις τοπικές επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα.

«Με τη συμμετοχή της στη Fruit Logistica 2019, τη δημοφιλέστερη διεθνή έκθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών για τους επαγγελματίες του κλάδου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει τις στοχευμένες δράσεις της για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων της μακεδονικής γης στο εξωτερικό. Η παρουσία της Περιφέρειάς μας στη Fruit Logistica 2019 θα δώσει μία ακόμη ευκαιρία σε νέους αλλά σημαντικούς και ποιοτικούς παραγωγούς από όλες τις περιφερειακές ενότητες να παρουσιάσουν τα μοναδικά τους προϊόντα σε νέες αγορές, καθώς και στην αγορά της Γερμανίας, μιας από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει να είναι αρωγός στην εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα, προσφέροντας στους επιχειρηματίες βήμα προβολής σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, την απαραίτητη τεχνογνωσία, αλλά και κάθε δυνατή υποστήριξη για την καλύτερη προβολή των προϊόντων τους», σημείωσε η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Γερακίνα Μπισμπινά.

Ενότητες που θα καλυφθούν στην έκθεση είναι τα κοντέινερ που μεταφέρουν φρούτα στην αγορά και η απομακρυσμένη διαχείρισή τους, οι δυνατότητες που προσφέρει η αερομεταφορά και τα λιμάνια, η εκπαίδευση των οδηγών, η επένδυση σε θερμοκήπια, η διαφορά στα λειτουργικά έξοδα ανάμεσα στα καταστήματα που πωλούν φρέσκα και σε εκείνα με κατεψυγμένα προϊόντα, οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές βρετανικών εταιρειών που τα διατηρούν στην κατάψυξη, θέματα συσκευασίας με βάση το νόμο που τέθηκε σε ισχύ στη Γερμανία από 1η Ιανουαρίου 2019, η ψηφιακή γεωργία με χρήση δικτυωμένων αισθητήρων εδάφους καθώς και ζητήματα διαχείρισης ρίσκου και προετοιμασίας για απρόβλεπτα ενδεχόμενα.

Θα συζητηθεί, ακόμη, η παρουσίαση παραδοσιακών τροφίμων με σύγχρονο τρόπο, οι τάσεις που διαμορφώνονται στη ζήτηση φρούτων και λαχανικών, τα μυστικά για να διατηρούν τη φρεσκάδα τους και άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στη γεύση, η επέκταση της ζωής τους στο ράφι, η σπατάλη τροφίμων, έξυπνοι τρόποι συγκομιδής, η προοπτική της απαλλαγής από το πλαστικό.



Επιπλέον, το πώς επηρεάζει η υψηλή θερμοκρασία την καλλιέργεια ντομάτας, τα χαρακτηριστικά του αβοκάντο, του πεπονιού, των αχλαδιών, της μπανάνας, των αμυγδάλων και άλλων superfoods, όπως και οι απειλές που αντιμετωπίζουν οι μέλισσες. Στα πλαίσια της διοργάνωσης θα διεξαχθεί διεθνές συνέδριο για τα μούρα, ενώ θα δοθεί έμφαση στην αγορά των Δυτικών Βαλκανίων, της Αργεντινής, της Κεντρικής Αμερικής, της υποσαχάριας Αφρικής.

Θα φιλοξενηθούν, μεταξύ άλλων, εταιρείες που πωλούν αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά και βότανα, βιολογικά προϊόντα, λουλούδια και φυτά.

Θα πραγματοποιηθεί, επίσης, η πρώτη συνάντηση του Παγκόσμιου Δικτύου Γυναικών που είναι επιστέγασμα των ενεργειών τριών γυναικών του κλάδου και απόσταγμα 25 χρόνων εμπειρίας με στόχο να υποστηριχθεί η επαγγελματική εξέλιξη των γυναικών στον  συγκεκριμένο τομέα.

Τις εργασίες της διοργάνωσης θα απασχολήσει και το θέμα του Brexit και οι συνέπειες που αυτό μπορεί να σηματοδοτήσει για το εμπόριο φρούτων και λαχανικών.

Περισσότερες πληροφορίες: www.fruitlogistica.com

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία