BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

Διαγωνισμός Ποιότητας Ελαιόλαδου ‘KOTINOS 2019’

Tυποποιητές και έμποροι, ιδιώτες ή συνεταιρισμένοι, εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου ΠΟΠ/ΠΓΕ, βιολογικού ή συμβατικής καλλιέργειας, καλούνται να συμμετέχουν με υποβολή δειγμάτων στον 4ο Διαγωνισμό Ποιότητας Ελαιόλαδου ‘ΚΟΤΙΝΟS 2019’, που επιμελείται η Επιστημονική Λέσχη Φίλων Ελαιόλαδου Φίλαιος.

aKOTINOSjan2019diagwnismos

5
0

Ο Διαγωνισμός ΚΟΤΙΝΟS είναι ο μοναδικός διαγωνισμός ποιότητας στην Ελλάδα που πραγματοποιείται σύμφωνα με τα αυστηρά κριτήρια του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (ΔΣΕ) για τα βραβεία ποιότητας MARIO SOLINAS και χαίρει της υποστήριξης της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών Food Expo Greece (που θα πραγματοποιηθεί στις 16-18 Μαρτίου 2019 στο Athens Metropolitan Expo, αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος).

Η  διοργανώτρια εταιρεία της Έκθεσης, FORUM ΑΕ, προσφέρει και για το 2019 τη δυνατότητα σε κάθε επιχείρηση τυποποίησης ελαιόλαδου, η οποία παίρνει μέρος στην Food Expo, να συμμετέχει δωρεάν με ένα δείγμα στη διαγωνιστική διαδικασία ΚΟΤΙΝΟS, καλύπτοντας η ίδια το κόστος συμμετοχής.

Η αυστηρότητα της διαδικασίας διεξαγωγής του Διαγωνισμού διασφαλίζει την αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία του και κατ’ επέκταση το κύρος των αποτελεσμάτων του. Πιστοποιημένοι και διεθνώς καταξιωμένοι γευσιγνώστες αναδεικνύουν τη μοναδικότητα των κορυφαίων, πολλές φορές μεταξύ ίσων, τυποποιημένων εξαιρετικά παρθένων ελαιόλαδων, τα οποία διακρίνονται για τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους.

Η αξιολόγηση των συμμετοχών θα γίνει σε δύο επίπεδα: αρχικά, με βάση την ένταση της φρουτώδους γεύσης και την ταξινόμηση σε μια από τις κατηγορίες – ισχυρή, μεσαία και απαλή - από την ομάδα δοκιμαστών του διαπιστευμένου από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης και αναγνωρισμένου από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας, Οργανοληπτικού Εργαστηρίου του ΣΕΒΙΤΕΛ. Σε δεύτερο επίπεδο, θα γίνει αξιολόγηση των συμμετοχών από ομάδα διεθνώς καταξιωμένων δοκιμαστών για την ανάδειξη των νικητών σε καθεμία από τις τρεις κατηγορίες βραβείων.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής είναι μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2019 και αφορά τρεις κατηγορίες βραβείων:

- Βραβεία για εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα ΠΟΠ/ΠΓΕ

- Βραβεία για βιολογικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, και

- Βραβεία για εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα συμβατικής καλλιέργειας

Η απονομή των βραβείων στους νικητές θα πραγματοποιηθεί σε εκδήλωση αφιερωμένη στην ποιότητα του ελαιόλαδου που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 στα πλαίσια της Διεθνούς  Έκθεσης Τροφίμων Food Expo.

Διαρκής επιδίωξη της μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Επιστημονικής Λέσχης Φίλων Ελαιόλαδου Φίλαιος είναι η προβολή της ποιότητας, βασικού στοιχείου για την καταξίωση των επώνυμων τυποποιημένων εξαιρετικών παρθένων ελαιόλαδων.

Παράλληλα, η έκθεση Food Expo αποτελεί τα τελευταία 5 χρόνια τον κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό, αλλά και το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ για τα τρόφιμα και ποτά στην Ελλάδα, καθώς έχει επιβεβαιώσει τη φήμη της ως μια πραγματικά μεγάλη διεθνής έκθεση που ανταποκρίνεται πλήρως και στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου.

Η Φίλαιος προσκαλεί τους τυποποιητές ελαιόλαδου να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, δίνοντας την ευκαιρία στα προϊόντα τους να κατακτήσουν μια θέση μεταξύ των κορυφαίων εξαιρετικών παρθένων ελαιόλαδων της τρέχουσας εσοδείας 2018/19, καθώς επίσης και να επωφεληθούν από τις επιχειρηματικές συναντήσεις και τις πολλές παράλληλες εκδηλώσεις της Food Expo.



Χορηγοί επικοινωνίας είναι μεταξύ άλλων η εφημερίδα Agrenda, το site agronews.gr και το περιοδικό Ελαίας Καρπός

Περισσότερες πληροφορίες:

Λέσχη Φίλων Ελαιόλαδου Φίλαιος

Ξενοφώντος 15α, ΤΚ: 105 57 Αθήνα

Τηλ. 210 32 38 856 / email: info@filaios.org

www.filaios.org

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία