BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

Η γεωργία και η κτηνοτροφία σε μια έκθεση

Στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης Λάρισας θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2019, η 12η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία Agrothessaly.

agrothessaly12ektheshgewrgiakthno2

19
0

Η Agrothessaly είναι αποτέλεσμα στρατηγικής συνεργασίας της ΔΕΘ-Helexpo και του Δήμου Λαρισαίων.

Στην περσινή διοργάνωση φιλοξένησε 167 εκθέτες και προσέλκυσε περίπου 40.153 επισκέπτες από τη Βουλγαρία, την ΠΓΔΜ, την Αλβανία, την Τουρκία, την Κύπρο και την Ιταλία.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις (λεπτομέρειες για τη θεματολογία και τις ημέρες-ώρες διεξαγωγής τους εδώ) καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο θεμάτων που άπτονται του πρωτογενούς τομέα και θα πλαισιώνονται από εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο ΕΛΓΟ-Δήμητρα ετοιμάζουν για την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 στις 10:00πμ ημερίδα με θέμα «Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά: Προβλήματα και Προοπτικές» στον χώρο των συνεδριακών εκδηλώσεων.
Περισσότερες λεπτομέρειες για τις ώρες και τη θεματολογία εδώ


Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας στα πλαίσια της Έκθεσης διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Φαρμακευτική και Βιομηχανική Κάνναβη: Δυνατότητες ανάπτυξης - Προκλήσεις για το μέλλον και ο ρόλος των Γεωτεχνικών σε αυτές» την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019 και ώρα 12:00, στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης Λάρισας, στον χώρο Συνεδριακών Εκδηλώσεων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

Πολυεπίπεδη θα είναι η παρουσία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College στην Έκθεση. Έχοντας στο επίκεντρο την καινοτομία, την έρευνα, την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη, στελέχη των δύο ιδρυμάτων θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις υπηρεσίες τους στο σταντ C05 (τέντα Α').
Επίσης, τα δύο ιδρύματα επιμελούνται ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Εκπαίδευση και Επιχειρηματικότητα στον Αγροδιατροφικό Τομέα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Metropol (Ρούσβελτ 14, Λάρισα) το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 18:00μμ. Οι εισηγητές θα αναφερθούν στα νέα προγράμματα κατάρτισης, όπως αυτά του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Perrotis College, τις δυνατότητες για υποτροφίες και οικονομική βοήθεια τόσο από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή όσο και από το Perrotis College καθώς και στην αγροτική επιχειρηματικότητα. Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές και γονείς, σπουδαστές και απόφοιτους γεωπονικών ΑΕΙ και ΤΕΙ, απόφοιτους της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College καθώς και σε επιχειρήσεις και φορείς του αγροδιατροφικού τομέα.

Τέλος, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή θα έχει συμμετοχή στην Agrothessaly και μέσω του Γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων. Συγκεκριμένα, στο περίπτερο των industry disruptors θα παρουσιάζεται από το Rutgers University το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», που υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή επιλέχθηκε, σε συνεργασία με το Rutgers University και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ως στρατηγικός εταίρος για την υλοποίησή του και τη διοργάνωση δράσεων. Η Σχολή πραγματοποιεί κλαδικές μελέτες και δράσεις κατάρτισης και συμβουλευτικής στους τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, των τροφίμων και του τουρισμού. Την Κυριακή 3 Μαρτίου (10:00-11:30πμ) στα πλαίσια του προγράμματος θα γίνει στην αίθουσα Σκεπαστής Αγοράς Νεάπολης, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Μικροπιστώσεις: ένα εργαλείο για νέους επιχειρηματίες στον κλάδο της αγροδιατροφής».


Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών Θεσσαλίας διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Καινοτομία και επιχειρηματικές ευκαιρίες στον αγροδιατροφικό τομέα» το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, ώρα 18:00μμ στον εκθεσιακό χώρο της Agrothessaly.

Πρόγραμμα:

Χαιρετισμός

Γρηγόρης Βλαχάκης, Πρόεδρος ΕΣΥΝΕ Θεσσαλίας

Ομιλίες

> Δημήτρης Κουρέτας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Γεώργιος Αρσένος, Καθηγητής Κτηνιατρικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

«Διαβατήριο για το ελληνικό κρέας: Ένα ολοκληρωμένο σύστημα ιχνηλασιμότητας από τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και ΑΠΘ»

> Δρ. Αλεξ. Παπαχατζής, Καθηγητής Δενδροκομίας, ΑTEI Θεσσαλίας, Διευθυν/τής του Εργαστηρίου «Δενδροκηπευτικών και Εδαφικών Πόρων, HORTLAB»

«Ευκαιρίες Αγροτικής Επιχειρηματικότητας μέσω ενός Καινοτόμου Αγροτικού Συνεργατικού Σχηματισμού (Agri-Cluster)»

> Καθηγητής Γεώργιος Ζακυνθινός, ΤΕΙ Πελοποννήσου, Πρόεδρος Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων

«Επιχειρηματικές προτάσεις για καινοτόμα προϊόντα βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης»

> Παναγιώτης Κουρτούδης, Στέλεχος -  Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας

«Living Lab στον αγροδιατροφικό τομέα ως νέο μοντέλο της αγροτικής επιχειρηματικότητας»

> Τζούρος Υψηλάντης, Σύμβουλος Επιχειρήσεων

«Αγροτική επιχειρηματικότητα»

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Χρήστος Γενιτσεφτσής, Πρόεδρος της Αγροτικής Σχολής ‘Open Mellon S.A.’

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο ΕΣΥΝΕ (Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών) Θεσσαλίας αποτελεί σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με έδρα τη Λάρισα και έτος ίδρυσης το 2009. Σκοπός του είναι η υποστήριξη, προβολή και συμβολή στην ανάπτυξη της νέας επιχειρηματικότητας, μέσω της οργάνωσης και υλοποίησης δράσεων συμβουλευτικής, κατάρτισης και επιμόρφωσης στελεχών και εργατικού δυναμικού, της διεξαγωγής δραστηριοτήτων (εκδηλώσεων-εκδόσεων), καθώς και η οργάνωση και συνεργασία των νέων επιχειρηματιών σε τοπικό επίπεδο και η διασύνδεσή τους με νέους επιχειρηματίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διεύθυνση: Κούμα 29

τηλ: 2411 170 571, fax: 2410 252 124, email: esynethessalia@gmail.com


Κατηγορίες Εκθεμάτων

Ελκυστήρες ​

Μηχανήματα - εργαλεία κατεργασίας και ​βελτίωσης εδάφους ​

Μηχανήματα σποράς, φύτευσης, λίπανσης ​

Μηχανήματα και εργαλεία φυτοπροστασίας ​

Μηχανήματα και εργαλεία κλαδέματος ​και κηποτεχνίας ​

Μηχανήματα και εξοπλισμός αρδεύσεως ​

Αντλητικά συγκροτήματα - κινητήρες ​

Μηχανήματα και εργαλεία συγκομιδής ​

Μηχανήματα επεξεργασίας - συντήρησης - μεταποίησης - συσκευασίας γεωργικών προϊόντων ​

Μηχανήματα φόρτωσης - διακίνησης - μεταφοράς και ζυγιστικά μηχανήματα​

Εξοπλισμός και υλικά υποστύλωσης και περίφραξης ​

Θερμοκήπια και εξοπλισμός θερμοκηπίων ​

Δασικός εξοπλισμός ​

Ανταλλακτικά-εξαρτήματα αγροτικών μηχανημάτων, Ελαστικά​

Γεωργικά φάρμακα - Λιπάσματα ​

Πολλαπλασιαστικό υλικό - Φυτώρια​

Εφόδια Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφίας​

Ζωοτροφές και προσθετικά​​

Εργαστήρια ​- Οργανισμοί - Υπηρεσίες - Γεωργικές εκδόσεις – Εκπαιδευτικά Ιδρύματα​

Ώρες λειτουργίας: ​

Πέμπτη και Κυριακή 10:00-19:00μμ
Παρασκευή και Σάββατο 10:00-20:00​μμ ​

Η είσοδος είναι δωρεάν για τους εμπορικούς επισκέπτες με Δελτίο Εμπορικού Επισκέπτη με την προϋπόθεση της προεγγραφής στην ιστοσελίδα της ΔΕΘ-Helexpo​

Εισιτήριο για το κοινό: 3€​ ​



Περισσότερες πληροφορίες
: ​
Βασίλης Σπύρου - Project Manager​
τηλ: +30 2310 291 101​
fax: +30 2310 291 551​
email: agrothessaly@helexpo.gr​
https://agrothessaly.helexpo.gr/el



Χορηγοί επικοινωνίας μεταξύ άλλων εφημερίδα Agrenda και agronews.gr 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία