Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

Στην Ελλάδα το συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εμπορίου Ζώων και Κρέατος

H Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) ανακοινώνει τη διεξαγωγή στην Ελλάδα το 2019, του ετήσιου διεθνούς Συνεδρίου και της Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εμπορίου Ζώντων Ζώων και Κρέατος (European Livestock and Meat Trades Union – UECBV).

auecblogoN2

48
0

Το ετήσιο Διεθνές Συνέδριο και η Γενική Συνέλευση της UECBV θα πραγματοποιηθούν το 2019 στην Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. και της ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εμπορίου Ζώντων Ζώων και Κρέατος, μετά από πρόταση της ΕΔΟΚ, που είναι μέλος της.

Η ΕΔΟΚ φιλοδοξεί το διεθνές αυτό συνέδριο να αποτελέσει βήμα διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων στον τομέα του κρέατος και να αποτυπωθούν απόψεις και προτάσεις που μπορούν να συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός πλαισίου υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος των καταναλωτών και της ελληνικής κοινωνίας.

Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει ορισθεί αλλά προγραμματίζεται για την περίοδο ανάμεσα στα τέλη Οκτωβρίου και τις αρχές Νοεμβρίου 2019.

H UECBV καλύπτει τον εμπορικό τομέα της κτηνοτροφίας και τις συναλλαγές του κρέατος. Αποστολή της είναι να συνεισφέρει στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος στο οποίο εξασφαλίζεται ότι όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας του εμπορίου ζώντων ζώων και κρέατος καθώς και η βιομηχανία κρέατος της Ευρώπης (οι κτηνοτρόφοι, οι αγορές ζωικού κεφαλαίου, οι έμποροι ζώντων ζώων, τα σφαγεία, τα εργαστήρια τεμαχισμού και επεξεργασίας, οι μονάδες παρασκευής προϊόντων κρέατος, οι χονδρέμποροι, οι εισαγωγείς και οι εξαγωγείς),  μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες των καταναλωτών και της κοινωνίας γενικότερα, ασκώντας αποτελεσματικό ανταγωνισμό με σεβασμό στην αειφόρο ανάπτυξη.

Στην UECBV συμμετέχουν 53 εθνικές οργανώσεις  που προέρχονται από 24 από τα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οργανώσεις από την Ιαπωνία, τη Νορβηγία, τη Ρωσία, την Ελβετία, την Τουρκία και την Ουκρανία καθώς και τρεις διεθνείς, σχετικές με τον τομέα οργανώσεις. Συνολικά, εκπροσωπούνται στην UECBV, μέσω των εθνικών οργανώσεων και των διεθνών ομοσπονδιών που είναι μέλη της, 20.000 περίπου επιχειρηματικές μορφές όλων των μεγεθών που αντιστοιχούν σε 230.000 θέσεις εργασίας.

Όπως μεταφέρεται, στο πρόγραμμα, εκτός από τις συνεδριάσεις της ολομέλειας με ομιλίες προσκεκλημένων και εισηγήσεις αναγνωρισμένων ειδικών στα επίκαιρα θέματα του τομέα, θα περιλαμβάνονται συναντήσεις εργασίας τεχνικών ομάδων στους τομείς της παραγωγής και του εμπορίου ζώντων ζώων, της βιομηχανίας του κρέατος, της υγιεινής-κτηνιατρικής, των εξαγωγών και εισαγωγών από και προς την Ευρώπη,  του κλάδου της εστίασης καθώς και τεχνικές επισκέψεις σε καθετοποιημένες μονάδες κρέατος στην Ελλάδα. Προβλέπονται, επίσης, προσυνεδριακές συναντήσεις εργασίας ειδικών στην επιστήμη του κρέατος και των προϊόντων του καθώς και σε επιμέρους θέματα του τομέα του κρέατος που σχετίζονται με τη γεωπολιτική θέση της χώρας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στο συνέδριο και τις παράλληλες εκδηλώσεις, αναμένεται  να λάβουν μέρος  300 – 350  περίπου σύνεδροι από την Ελλάδα, τις χώρες-μέλη της ΕΕ και από άλλες χώρες του κόσμου που συμμετέχουν στην UECBV.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία