Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

Ημέρα μπύρας από την Ένωση Ζυθοποιών

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών σε συνεργασία με τη FORUM, θα συγκεντρώσουν στις 8 Φεβρουαρίου από τις 14:30 η ώρα, στη σκηνή του Beer and Spirits Show της έκθεσης HORECA 2019 μερικούς από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής αγοράς μπύρας που θα παρουσιάσουν τα νέα δεδομένα και τις τάσεις στον κλάδο της ζυθοποιίας.

aBeer-Day_logotypoNEW

124
0

Η εκδήλωση είναι μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιιών και εγκαινιάζει τη συμμετοχή της στην έκθεση HORECA που αποτελεί σημείο αναφοράς για τους επαγγελματίες των κλάδων φιλοξενίας και εστίασης. Μέσα από μια σειρά παρουσιάσεων και με τη συμμετοχή ειδικών του κλάδου, θα επιχειρήσει να συστήσει στους επαγγελματίες της μαζικής εστίασης και του ξενοδοχειακού κλάδου, τις ελληνικές βιομηχανίες παραγωγής μπύρας, αλλά και τις μικροζυθοποιίες που κατακτούν όλο και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού.

Παράλληλα με τις παρουσιάσεις, θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία διαφορετικών ειδών μπύρας, καθώς και διαδραστικά παιχνίδια με τη συμμετοχή του κοινού.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Π. Πολυχρονίδης.

Θα συμμετέχουν ο Σπύρος Κερκύρας ιδρυτής και CEO της Bar Solutions, εταιρείας διοργάνωσης Drink events και παροχής Bar Consultancy και ο Γιάννης Χρύσου,  Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, ο οποίος θα μοιραστεί με το κοινό αλήθειες και μύθους για τη διατροφική αξία της μπύρας.

Πρόγραμμα

Μέρος Α' (14:30 – 15:30)

Παρουσίαση της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών

Η ιστορία της μπύρας

Do's and don'ts: Ζυθοποίηση και διάθεση / σωστές πρακτικές

- Η μαγεία της ζυθοποίησης σε μικρά και μεγάλα ζυθοποιεία

- Ασφάλεια και υπεύθυνη κατανάλωση

- Διακίνηση και συνθήκες αποθήκευσης

- Μπύρα, διατροφή και υγεία (Γιάννης Χρύσου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος)

Μέρος Β' (15:45 – 16:30)

Μπύρα στο κατάστημα
(Σπύρος Κερκύρας, ιδρυτής και CEO της Bar Solutions)

- Σύγχρονα concepts καταστημάτων μπύρας από το εξωτερικό

Case Studies, ιδέες και προτάσεις καταστημάτων που έχουν ξεχωρίσει από την παγκόσμια σκηνή της μαζικής εστίασης και της καφεστίασης.

- Σερβίρισμα: σεβασμός στην προσπάθεια του ζυθοποιού

Τι προσφέρει τελικά το τέλειο σερβίρισμα; Beer experts και παραγωγοί της μπύρας θα αποκαλύψουν τα μυστικά τους για το τέλειο σερβίρισμα και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού.

- Σχεδιάζοντας μια beer list στο κατάστημα

Μεταφέροντας τον κόσμο της μπύρας στο κατάστημα μέσα από ένα beer list που θα ταξιδέψει τους πελάτες στις χιλιάδες γευστικές προτάσεις που προσφέρει η μπύρα.

Μέρος Γ' (16:40 – 17:10)

Τυφλή γευστική δοκιμή μπύρας  / blind tasting (30’)

Mini διαγωνισμός με τυφλή γευστική δοκιμή 5 τύπων μπύρας με τη συμμετοχή του κοινού.

Μέρος Δ' (17:20- 18:00)

Συζήτηση με επικεφαλής των εταιρειών-μελών της ΕΕΖ

Τάσεις στην αγορά της μπύρας στην Ελλάδα και το εξωτερικό – το μέλλον της μπύρας

Μέρος Ε' (18:00 – 18:30)

Διαδραστικό παιχνίδι με το κοινό-QUIZ γνώσεων. Δώρα στους νικητές (30’)


Λίγα λόγια την Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών:

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών ιδρύθηκε το 2004 και σήμερα αποτελείται από 12 μέλη που αντιπροσωπεύουν ισότιμα τόσο μεγάλα όσο και μικρά ζυθοποιεία. Έχει ως αποστολή της την υποστήριξη των ζυθοποιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ώστε να παράγουν και να διαθέτουν μπύρα ελεύθερα, ανταγωνιστικά, υπεύθυνα και νόμιμα με σεβασμό προς τον καταναλωτή, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Στόχος της Ένωσης η  ανάπτυξη ενός μοντέλου που θα ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, θα διαχέει την κουλτούρα του ζύθου ενημερώνοντας για την ασφάλεια του προϊόντος και τη θετική συμβολή της ήπιας κατανάλωσης στο σύγχρονο μοντέλο διατροφής, θα προωθεί τις μεταρρυθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης νομοθεσίας, θα στηρίζει την εξωστρέφεια και την εγχώρια παραγωγή προϊόντων.

Περισσότερες πληροφορίες: www.ellinikienosizithopoion.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία