Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τους νέους κωδικούς κάθε εταιρείας και να ενημερωθούν για όλο το χαρτοφυλάκιο με τα προϊόντα από τους εκθέτες του κλάδου.
Όλοι οι τύποι καφέ, ροφήματα σοκολάτας, smoothies, τσάι και αφεψήματα, αναψυκτικά και energy drinks, κρασιά και αποστάγματα, αλκοολούχα ποτά, χυμοί, εμφιαλωμένο νερό και πρώτες ύλες για την παρασκευή cocktail από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις, θα είναι συγκεντρωμένα στο Hall 1 της Έκθεσης.
Στην κατηγορία της τροφοδοσίας, ειδών διατροφής και έτοιμων γευμάτων οι επαγγελματίες του κλάδου της μαζικής εστίασης, executive chefs, F&B Managers ξενοδοχείων, αλλά και οι κατά τόπους χονδρέμποροι και διανομείς, θα βρουν στο Hall 4 της HORECA όλες τις λύσεις για την τροφοδοσία του επισιτιστικού τμήματος κάθε μονάδας εστίασης ή catering. Τα είδη των εκθεμάτων αναλυτικά είναι: κρεατοσκευάσματα, πρώτες ύλες μαγειρικής, λίπη, έλαια, τυριά, αλλαντικά, αρτοσκευάσματα, παγωτό, βάφλες, έτοιμα φαγητά.
Στη HORECA θα παρουσιαστούν για μια ακόμη φορά τα κρασιά του Ε.Ο.Σ Σάμου στην κεντρική σκηνή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας με θεματικό άξονα τον οινο-γαστροτουρισμό.
Στο Hall 4 και στο stage του Chef’s Club, εισηγητές διεθνούς κύρους, έμπειροι chefs και αρχιμάγειρες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο θα αναδείξουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν μέσω γαστρονομίας και οινογευσίας.
Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου από τις 11:00πμ στο Hall 4 και την κεντρική σκηνή του Chef’s Club οι Σαμιώτες executive chefs Βαγγέλης Μπιλιμπάς και Ασλάνης Παντερλής θα παρουσιάσουν μέσα από τις πρωτότυπες συνταγές τους τη γκάμα κρασιών του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού της Σάμου. Τα κρασιά του Ε.Ο.Σ Σάμου μετά την επιτυχημένη παρουσίασή τους προ διετίας στον ίδιο χώρο από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας και με την ένθερμη υποδοχή των επαγγελματιών του τουρισμού και της εστίασης, έχουν θέσει ως στόχο να «ταυτοποιήσουν» τη σαμιακή οινογαστρονομία διεθνώς. Στην παρουσίαση του 2017 ο αναδειχθείς εκ νέου ως ο Καλύτερος Έλληνας Sommelier Άρης Σκλαβενίτης είχε μιλήσει και παρουσιάσει με ένθερμα σχόλια τα κρασιά του Συνεταιρισμού.
Η προσέλευση στην Έκθεση εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τους 120.000 επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και τις διεθνείς αγορές, με τουλάχιστον 1.200 F&B managers, εστιάτορες, ξενοδόχους, επαγγελματίες του τουρισμού και σημαίνουσες προσωπικότητες.
Η HORECA έχει καθιερωθεί ως μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις της τουριστικής βιομηχανίας διεθνώς. Mε 550 εκθέτες, πάνω από 240 ώρες προγράμματος σε διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις, η φετινή Έκθεση έχει οργανωθεί και εμπλουτιστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να ανταποκρίνεται στις τρέχουσες επαγγελματικές αναζητήσεις και εκείνες που θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον, με βάση τις κυρίαρχες τάσεις στο εξωτερικό, σε επίπεδο προϊόντων και υπηρεσιών αλλά και οινογευσίας-γαστρονομίας.
Ημέρες και ώρες που θα είναι ανοιχτή η έκθεση: Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή από τις 10:00πμ έως τις 19:00μμ, Δευτέρα: από τις 10:00πμ έως τις 18:30μμ
Athens Metropolitan Expo
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Σπάτα - Αττικής, Κτίριο 603Α, 19019, Τ. Θ. 800 72