BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

Έκθεση με εναλλακτικά κρασιά στη Θεσσαλονίκη

Το Thessaloniki Wine Show που θα φιλοξενηθεί στο Λιμάνι (Αποθήκη Γ'), ώρες 12:00-20:00μμ την Κυριακή 31 Μαρτίου και τη Δευτέρα 1η Απριλίου φιλοδοξεί να συνδυάσει το δυναμικό των ελληνικών ποικιλιών, τις καινούριες τάσεις στην οινοποίηση, τους ποικίλους τρόπους απόλαυσης του κρασιού, τις νέες αγορές με τη διασκέδαση.

awineshowtheskhmarapr

10
0

Απευθύνεται τόσο στο οινόφιλο κοινό, όσο και στους επαγγελματίες, εμπόρους, εισαγωγείς, αγοραστές και sommeliers.

Θα συμμετέχουν:

- Καταξιωμένα οινοποιεία, boutique wineries και δίκτυα διανομής με εισαγόμενα και ελληνικά κρασιά

- 16 Bartenders και mixologists από τα οχτώ κορυφαία cocktail bars της Θεσσαλονίκης που θα παρουσιάζουν cocktails αναδεικνύοντας το ελληνικό κρασί

- Έλληνες παραγωγοί με προϊόντα που ξεχωρίζουν για την υψηλή τους ποιότητα

- Εναλλακτικά φυσικά, βιολογικά, βιοδυναμικά και vegan κρασιά που έχουν επιλέξει και θα παρουσιάσουν σε ειδικά διαμορφωμένο bar δύο από τους καλύτερους Έλληνες sommeliers, ο Αλέξανδρος Μπουζίκας και ο Θεολόγος Πλακόπουλος.

Και όλα αυτά, συνοδεία της πιο ευρηματικής μουσικής επένδυσης

Κύρια αίθουσα (Main Stage)

Οινοποιεία μεγάλου και μεσαίου μεγέθους και δίκτυα διανομής με εισαγόμενα και ελληνικά κρασιά

Αίθουσα Boutique (Boutique Stage)

Μικρά οινοποιεία (Boutique Wineries) που η παραγωγή τους δεν ξεπερνά τις 80 χιλιάδες φιάλες.

Eclectic Selection Products/Επιλεγμένα Εκλεκτά Προϊόντα

Παράλληλη παρουσίαση επιλεγμένων προϊόντων/παραγωγών. Το κάθε είδος θα αντιπροσωπεύεται και θα εκτίθεται μόνο από έναν παραγωγό.

Κατηγορίες:

1. Αποστάγματα
2. Μικροζυθοποιία
3. Τυρί
4. Λάδι/Ελιά
5. Είδη ψωμιού/φούρνος
6. Αναψυκτικό
7. Αλλαντικά
8. Καφές

Wine Bar

Σε ειδικά διαμορφωμένο bar θα παρουσιάζονται αποκλειστικά φυσικά, βιοδυναμικά, βιολογικά και vegan κρασιά από όλη την Ελλάδα. Mαζί με τους, πίσω από το bar, θα εναλλάσσονται οι παραγωγοί, μιλώντας για τα κρασιά τους και την ιδιαίτερη προσέγγιση στην οινοποίηση, την ολιστική θεωρία, τη βιώσιμη καλλιέργεια και τις δυνατότητες παραγωγής ποιοτικού κρασιού με ελάχιστες ή μηδενικές παρεμβάσεις.

Cocktail Bar

Η σχέση του σύγχρονου bartender / mixologist με το ελληνικό κρασί 

Έχει θέση το ελληνικό κρασί στα βασικά υλικά που χρησιμοποιεί ένας bartender/mixologist; Εννέα επιλεγμένα bar της Θεσσαλονίκης απαντούν εμφατικά ναι και το καθένα προτείνει δύο cocktails εμπνευσμένα και βασισμένα σε ελληνικές ποικιλίες.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρίσκεται στην Κύρια Αίθουσα (Main Stage), mixologists από τα 8 επιλεγμένα bar θα παρασκευάζουν και θα σερβίρουν τις δημιουργίες τους διαδοχικά. Τα 18 cocktails θα έχουν βάση το κρασί, θα είναι διαφορετικά μεταξύ τους, με ελάχιστη ποσότητα τα 50 ml κρασιού φτιαγμένο αποκλειστικά από ελληνικές ποικιλίες.

Masterclasses

Τα masterclasses του Thessaloniki Wine Show θα προσπαθήσουν να δώσουν στο κοινό και τους επαγγελματίες μια διαφορετική οπτική και αισθητική προσέγγιση στο ελληνικό κρασί.

1. Το άκουσα στο αμπέλι (Heard It Through The Grapevine) > 10 άνθρωποι, 10 αφηγήσεις, σε 100 λεπτά.

2. Η τέχνη του σερβιρίσματος > Επίδειξη σερβιρίσματος από διακεκριμένους sommeliers

3. Food and Wine Experience

Με την υπογραφή της δημιουργικής ομάδας της Circo Entertainment και του Wine Style

Είσοδος: 10 ευρώ, ελεύθερη για τους επαγγελματίες

Περισσότερες πληροφορίες:

www.thessalonikiwineshow.gr

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Facebook: Thessaloniki Wine Show

Instagram: thessalonikiwineshow

hashtags: #thessalonikiwineshow #winestyle

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία