BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

Εσπερίδα για ελαιοπαραγωγούς στο Κρανίδι

Εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου 2019, ώρα 17:30μμ στο Γενικό Λύκειο Κρανιδίου με θέμα την περαιτέρω εκπαίδευση των ελαιοπαραγωγών της Ερμιονίδος-μελών του προγράμματος Interreg MED Aristoil, στις μεθόδους ελαιοκαλλιέργειας, ελαιοκομιδής και ελαιοποίησης με σκοπό την παραγωγή υψηλών πολυφαινολικών ελαιολάδων.

ARISTOIL_THERMASIA

14
0

Στη διοργάνωση συμμετέχουν ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Θερμασία Δήμητρα» που συμμετέχει στο διευρωπαϊκό πρόγραμμα INTERREG MED Aristoil που διερευνά τα πολυφαινολικά ελαιόλαδα, ικανά να φέρουν ισχυρισμό υγιείας. Ακόμη, ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας «Εύξεινη Πόλη» και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από τον καθηγητή Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών κ. Μαγιάτη και γεωπόνους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή όχι μόνο ελαιοπαραγωγών του Δήμου Ερμιονίδος αλλά και των λοιπών Δήμων της Π.Ε. Αργολίδας.

Πρόγραμμα

17:30 - 18:00μμ
> Προσέλευση και εγγραφή ελαιοπαραγωγών στην εκπαιδευτική εσπερίδα

18:00-18:15μμ > Καλωσόρισμα προέδρου του Α.Σ. «Θερμασία Δήμητρα» κ. Κων/νου Μέλλου

Χαιρετισμός του κ. Νίκου Κρημνιανιώτη, υπεύθυνου του προγράμματος Aristoil

Xαιρετισμός του κ. Αθανασίου Γκίκα, αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα και Δασικής Πολιτικής, νόμιμου εκπροσώπου του προγράμματος Aristoil για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

18:15-18:45μμ > «Οδηγίες παραγωγής ελαιολάδου με υψηλό φαινολικό περιεχόμενο και ισχυρισμό υγείας – Τα συμπεράσματα της μελέτης του προγράμματος Aristoil για την περίοδο 2017-2018»

Προκόπης Μαγιάτης, αναπληρωτής καθηγητής και Ελένη Μέλλιου, καθηγήτρια εργαστηρίου του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

18:45-19:00μμ > Ισχυρισμός υγείας – Νομοθετικές απαιτήσεις επισήμανσης ελαιολάδου

Κυριακή Αρχοντάκη, γεωπόνος PHD, ΔΑΟΚ Μεσσηνίας

19:00-19:15μμ > Ερωτήσεις του κοινού

19:15-19:30μμ > Διάλειμμα

19:30-19:50μμ > Φυτοπροστασία

Αντώνης Παρασκευόπουλος, διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλλίας

19:50-20:00μμ > Γεωργικές πρακτικές και ποιότητα ελαιολάδου

Αριστείδης Παπανικολάου, γεωπόνος ΔΑΟΚ Μεσσηνίας

20:00-20:20μμ > Γευσιγνωσία ελαιολάδου

Νίκος Κουτσούκος, χημικός, εκπρόσωπος Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας

20:20-20:30μμ > Ερωτήσεις κοινού

Επόμενο σημαντικό βήμα για τη «Θερμασία Δήμητρα» αποτελεί η συμμετοχή της στο δημιουργούμενο «Μεσογειακό Δίκτυο (cluster) Υγιειοπροστατευτικών ελαιολάδων» υπό τη σκέπη του προγράμματος Aristoil. Οι σχετικές συζητήσεις πρόκειται να ανοίξουν επίσημα στην ημερίδα του INTERREG MED Aristoil στο πλαίσιο της έκθεσης «Regional Agenda» που θα διεξαχθεί στην Πάτρα στις 30 Μαρτίου 2019.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία