BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

Φεστιβάλ ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς Καλαμάτας

Από την Παρασκευή 5 έως την Κυριακή 7 Απριλίου θα διεξαχθεί στο εκθεσιακό συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite το 5° Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς Καλαμάτας.

alaioladoepitrapeziaeliakalamata

22
0

Στόχος είναι:

- να έρθουν σε επαφή όλοι οι εμπλεκόμενοι στον ελαιοκομικό τομέα (ελαιοπαραγωγοί, ελαιοτριβείς, τυποποιητές, έμποροι, γεωτεχνικοί, ερευνητικοί και δημόσιοι φορείς) με τις σύγχρονες τάσεις της ελαιοκομίας διεθνώς

- να συμβάλει στην ανάπτυξη των αναγκαίων συνεργασιών

- να προβάλει τα τοπικά προϊόντα και ιδιαίτερα τα προϊόντα ονομασίας προέλευσης

- να καθιερωθεί ως τόπος συνάντησης, επιμόρφωσης και πληροφόρησης όλων των εμπλεκομένων σχετικά με:

> τις εξελίξεις στον τομέα της παραγωγής

> των μηχανημάτων, του εξοπλισμού, των νέων τεχνολογιών

> της νέας νομοθεσίας, της τυποποίησης, της προώθησης, της υγιεινής και της ασφάλειας του λαδιού και της ελιάς

Επιδιώκεται, ακόμη, η δημιουργία μιας βιτρίνας ποιότητας του μεσσηνιακού ελαιολάδου μέσα από την ενίσχυση της προβολής του μεσσηνιακού βιομηχανικού συστήματος.

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνεται ο πανελλήνιος διαγωνισμός ποιότητας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, συνέδριο, έκθεση προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών σχετικών με τον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας, της μεταποίησης και εμπορίας ελιάς και ελαιολάδου.

Θα παρουσιαστούν μεσογειακά εδέσματα με βάση τις ελιές και το ελαιόλαδο σε συνεργασία με διακεκριμένους chef και με δυνατότητα αγοράς.

Διοργανώνονται ακόμη σεμινάρια με στόχο την επιμόρφωση ελαιοκαλλιεργητών, ελαιοτριβαίων, τυποποιητών, καταναλωτών και επαγγελματιών της εστίασης και του τουρισμού.

> Σάββατο 6 Απριλίου, ώρα 16:30 - 20:30μμ

«Οδηγός για την προετοιμασία του ελαιώνα, της συλλογής των καρπών και της ποιοτικής ελαιοποίησης, σύμφωνα με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις»

Απευθύνεται σε: ελαιοκαλλιεργητές, ελαιοτριβείς

Εισηγητής: Βασίλης Φραντζολάς, γευσιγνώστης ελαιολάδου, σύμβουλος ποιότητας (Food Policy MSc - City University London)

Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ

> Κυριακή 7 Απριλίου, ώρα 12:30 - 14:00μμ

«Ευκαιρίες δικτύωσης για τους επαγγελματίες του κλάδου ελαιοπαραγωγής - Επιχειρηματικές συναντήσεις στο εξωτερικό: Anuga, Free from functional food, Food Technologies Murcia - Προώθηση τεχνολογιών στο εξωτερικό (Enterprise Europe Network)

Διαδραστική Άσκηση > «Πώς προετοιμάζομαι για μία επιτυχημένη επιχειρηματική συνάντηση με εταιρείες του εξωτερικού»

Απευθύνεται σε: ελαιοτριβείς, τυποποιητές, εξαγωγείς

Εισηγητής: Κατερίνα Παπαδούλη, Σύμβουλος μεταφοράς τεχνογνωσίας στο «Δίκτυο Πράξη»

Κόστος συμμετοχής:  δωρεάν

> Κυριακή 7 Απριλίου, ώρα 11:00 – 12:00πμ  

«Διεθνή πρότυπα και εξαγωγές/διεθνείς αγορές βιολογικών προϊόντων»

Απευθύνεται σε: ελαιοτριβείς, τυποποιητές, εξαγωγείς

Εισηγητής: Δημήτρης Φενέκος, γεωπόνος, επιθεωρητής της ΔΗΩ

Κόστος συμμετοχής:  δωρεάν

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης και στα τρία σεμινάρια


> O κανονισμός του  διαγωνισμού ελαιολάδου εδώ 

και η αίτηση συμμετοχής εδώ 


Περισσότερες πληροφορίες 

AΝΕΛΙΞΗ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων > τηλ. 2721 062 151, email: info@anelixi.net.gr
Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας > τηλ. 2721 024 590, email: asin_kal@otenet.gr
www.kalamata-olivefestival.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία