BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

Φεστιβάλ γαστρονομίας Umami στο Ηράκλειο

Στις 07 και 08 Απριλίου 2019 στο Ξενοδοχείο Galaxy θα διεξαχθεί το premium φεστιβάλ οινογαστρονομίας, Umami.

aumamifestivalcrete19

5
0

Θα προβληθεί ο ελληνικός οίνος και σημαντικοί Έλληνες οινοπαραγωγοί, ταυτόχρονα με τα ιδιαίτερα προϊόντα και τους παραγωγούς γαστρονομικών προϊόντων. Η ανοιχτή για το κοινό αλλά και τους επαγγελματίες διοργάνωση, έχει premium χαρακτήρα και σκοπό να επεκτείνει και να προβάλει τον επώνυμο ελληνικό οίνο και τα ιδιαίτερα προϊόντα εστίασης, σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Στα πλαίσια της το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει το ελληνικό κρασί, ιδιαίτερα προϊόντα γαστρονομίας, γεύματα, να συμμετέχει σε γευστικά σεμινάρια και να δοκιμάσει δημιουργίες κορυφαίων σεφ. Για τους επαγγελματίες του οίνου και της εστίασης, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για νέες εμπορικές συνεργασίες με τους παραγωγούς αλλά και τα δίκτυα διανομής αυτών, σε στρατηγικά επιλεγμένα σημεία της χώρας.


Έκθεση οίνου

Ένα διήμερο που σκοπεύει να συγκεντρώσει όλους όσους γνωρίζουν ή θέλουν να μάθουν για τον επώνυμο και ποιοτικό ελληνικό οίνο από όλα τα σημεία της χώρας, τα αποστάγματα και δυσεύρετα προϊόντα γαστρονομίας, προτείνοντας παράλληλα νέες τάσεις συνδυασμού street food με κρασί.

Γαστρονομία

Έλληνες παραγωγοί ιδιαίτερων εδεσμάτων θα δειγματίσουν και θα προωθήσουν σε καταναλωτές και επαγγελματίες τα προϊόντα τους.

Το Meat and Fire project με τη Μυρσίνη Λαμπράκη, θα βρίσκεται στον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο του φεστιβάλ, όπου κρέατα θα ψήνονται στη φωτιά.

Masterclasses

Κορυφαίοι παρουσιαστές του οίνου και της γαστρονομίας, θα δώσουν γευσιγνωστικά σεμινάρια, σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του Galaxy Hotel Irakleio.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Το φεστιβάλ συνεργάζεται με επιλεγμένα σημεία εστίασης, wine bars, κάβες και εστιατόρια, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο διήμερο γιορτής οίνου και γεύσεων, με wine parties, γαστρονομικά δείπνα, ειδικές γευστικές παρουσιάσεις και άλλα πρωτότυπα events

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ


Σάββατο 6 Απριλίου


20:30μμ > Wine Pool–Party εκθετών και επαγγελματιών του χώρου (HO.RE.CA) (μόνο με πρόσκληση)

Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης


Κυριακή 7 Απριλίου


12:00 – 20:00μμ > Επίσκεψη κοινού στο φεστιβάλ

12:00 – 20:00μμ > Meat & Fire Project, street food με κρέατα στη φωτιά  (Μυρσίνη Λαμπράκη)

13:00 – 16:00μμ > Masterclass κρητικής κουζίνας και γευσιγνωσία οίνων (Ηλίας Μαμαλάκης / Γιώργος Φλούδας)

21:00μμ > Γαστρονομικό δείπνο δημιουργικής κρητικής κουζίνας και οινικής αποκάλυψης με σεφ τον Γιάννη Παρίκο

Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης


Δευτέρα 8 Απριλίου


13:00 – 19:00μμ > Επίσκεψη κοινού στο φεστιβάλ

13:00 – 19:00μμ > Meat & Fire Project, street food με κρέατα στη φωτιά (Μυρσίνη Λαμπράκη)

13:00 – 15:00μμ >  Μasterclass ελαιολάδου – Εισαγωγή στη γευσιγνωσία παρθένων ελαιολάδων και Umami συνδυασμοί (Κωνσταντίνος Τσορώνης / Παναγιώτης Παπανικολόπουλος)

Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης


Καλεσμένοι:

Κωνσταντίνος Τσορώνης, σύμβουλος παραγωγής και ποιότητας ελαιολάδου

Παναγιώτης Παπανικολόπουλος, γαστρονομικός σύμβουλος επιχειρήσεων

Ηλίας Μαμαλάκης, τηλεοπτικός παρουσιαστής

Γιώργος Φλούδας, ιδιοκτήτης Trinity Wines

Γιάννης Παρίκος, σεφ

Μυρσίνη Λαμπράκη, Master Grill Chef


Είσοδος από 10 ευρώ


Περισσότερες πληροφορίες
:

https://www.tuevents.gr/events/umami-festival-crete-19/

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία