BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

Η κυκλική οικονομία της βιομηχανικής κάνναβης

Ημερίδα με τίτλο «Η κυκλική οικονομία της βιομηχανικής κάνναβης, από το χωράφι μέχρι το ράφι», διοργανώνεται το Σάββατο 20 Απριλίου στο Ινστιτούτο Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων (τέρμα Αλκμάνος, Ιλίσια, ΤΚ 11528 / είσοδος από Νικολάου Χλωρού 1) αντί για το συνεδριακό αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά.

acannabhmeridaapril

9
0

Στόχος της ημερίδας που διοργανώνει η ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ, είναι η ενημέρωση των αγροτών και κάθε ενδιαφερόμενου για τις προοπτικές που προσφέρει η κάνναβη στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας, αφού είναι ένα φυτό που αξιοποιείται πλήρως σε μια πολύ μεγάλη γκάμα εφαρμογών και παραγωγικών/οικονομικών κλάδων.

 Σε αυτό το πλαίσιο θα παρουσιαστεί το θεσμικό πλαίσιο και οι αναμενόμενες τροπολογίες, ερευνητικές εμπειρίες γύρω από την καλλιέργεια, βασικά χαρακτηριστικά της χημείας των ενεργών συστατικών του φυτού, οι δυνατότητες πλήρους αξιοποίησης μέσω της μεταποίησης, καθώς και η πρακτική εμπειρία των μεγαλύτερων παραγωγών της χώρας.

 Στο τέλος της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνέλευση της υπό σύσταση Πανελλαδικής Ένωσης Παραγωγών Κάνναβης (ΠΕΠΚΑΝΝ).

 Η δεύτερη συνάντηση θα είναι μια ευκαιρία να συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου και να διερευνηθούν περαιτέρω οι δυνατότητες συνεργασίας για την ανάπτυξη ενός συνδικαλιστικού οργάνου παραγωγών κάνναβης, με σκοπό την θεσμική εκπροσώπηση, όποτε χρειάζεται.

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, με την υποστήριξη της ΠΕΠΚΑΝΝ

Το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ
 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία