BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

Ο Αριστοτέλης και το μέλλον της αμπελουργίας

Διεθνής συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 23 με 28 Ιουνίου στο κάμπους του ΑΠΘ και στο ξενοδοχείο Porto Palace με θέμα τη συνεργασία για την έρευνα και την καινοτομία στην αμπελουργία (GiESCO).

aristotelhsmellonampelourgias1

29
0

Η GiESCO (Groupe international d'Experts en Systèmes vitivinicoles pour la CoOpération) είναι Διεθνής Επιστημονική Εταιρεία για την Αμπελουργία. Σκοπός της, να προάγει ερευνητικά και τεχνολογικά την αμπελοκαλλιέργεια σε διεθνές, εθνικό και τοπικό επίπεδο, μέσα από διεπιστημονικό και συλλογικό πνεύμα.

Για την πραγμάτωση του παραπάνω στόχου αλλά και τη δημοσίευση της σύγχρονης σχετικής έρευνας, η GiESCO προγραμματίζει ανά διετία Διεθνή Συνέδρια. Το προσεχές (21ο), για πρώτη φορά στην Ελλάδα, επιμελείται το Τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ. Αναμένεται να το παρακολουθήσουν περισσότεροι από 250 επιστήμονες και επαγγελματίες του αμπελοοινικού τομέα από 22 χώρες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 82 προφορικές επιστημονικές ανακοινώσεις ενώ θα γίνουν και γραπτές. Θα δοθεί έμφαση στην οικοφυσιολογία, την ποιότητα σταφυλιών και οίνου, τη βιώσιμη παραγωγή, τη διαχείριση αμπελώνα, με προτάσεις επιβίωσης σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, ενώ θα εξεταστούν οι δυνατότητες που δίνουν νέες τεχνολογίες, όπως και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής (Κύπρος, Βουργουνδία, Ισπανία, Αυστραλία).

Μία ημέρα θα είναι αφιερωμένη στους επαγγελματίες του κλάδου (professional day), προκειμένου να ενισχυθεί η επαφή και η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ ερευνητών και αμπελουργών/οινοποιών.


Προβλέπεται ακόμη επίσκεψη σε αμπελώνες (Δράμα, Καβάλα, Νάουσα, Φλώρινα).


Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

 

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.giesco2019.gr



Χορηγοί επικοινωνίας: agronews.gr, εφημερίδα Agrenda, περιοδικό Wine Trails

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία