BACK TO
TOP
Παρουσιάσεις

Πρώτη προτεραιότητα η ηλικιακή ανανέωση αγροτών

«Η αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού και η ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας στις αγροτικές περιοχές, αποτελεί βασική προτεραιότητα για την αγροτική ανάπτυξη σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο. Αν και υπάρχουν θετικές εξελίξεις όσον αφορά την ηλικιακή σύνθεση του ανθρώπινου δυναμικού της ελληνικής γεωργίας σε σχέση με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, κυρίως ως αποτέλεσμα των σχετικών συγχρηματοδοτούμενων δράσεων, η Ευρωπαϊκή γεωργία χαρακτηρίζεται από γερασμένο ανθρώπινο δυναμικό, γεγονός που περιορίζει τις ευκαιρίες για βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της».

kokkalis-pena

Ελένη Δούσκα

10
1

Τα παραπάνω ανέφερε στην ομιλία του  στο 25ο Συνέδριο Νέων Αγροτών στη Λειβαδιά, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης.

Ο ίδιος τόνισε ότι «οι νέοι σε ηλικία γεωργοί, είναι οι πιο δυναμικοί και έχει φανεί ότι οι αγροτικές τους εκμεταλλεύσεις, έχουν καλύτερες οικονομικές επιδόσεις, παραγωγικότητα εργασίας, με προσανατολισμό στην αγορά και εξωστρέφεια.

Επίσης, οι νέοι σε ηλικία γεωργοί είναι πιο ανοικτοί σε νέες ιδέες, με μεγαλύτερη ικανότητα απορρόφησης γνώσεων, υιοθέτησης καινοτόμων πρακτικών και διαδικασιών, ανάληψη μεγαλύτερου επιχειρηματικού ρίσκου και περιβαλλοντικής δέσμευσης σε θέματα φυσικών πόρων, προσαρμογής και μετριασμού του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

Επομένως είναι πολύ σημαντικό, να επενδύσουμε στην ηλικιακή ανανέωση και αναδιάρθρωση του αγροτικού τομέα, όπως επανειλημμένα έχει τονίσει και ο Επίτροπος Γεωργίας αλλά και έχει αναδειχθεί στο σχεδιασμό της νέας ΚΑΠ».

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

25-09-2018 03:12Αγροτης

Λογια κενα ,διχως καμμια ευθυνη απεναντι στους νεους αγροτες ,ακομη τρεχουμε σε δικηγορους για να βρουμε το δικιο μας οι νεοι αγροτες του 2009 διαλυμενοι οικονομικα κ ηθικα απο τους ανθρωπους του υπουργειου δυστυχως η πενα διργανωνει πανυγηρακια για το θεαθηναι με κομματικους φιλους κτλ κριμα κ οι νεοι του 09 παλευουν μονοι τους για τα δικαιωματα τους

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία