BACK TO
TOP
Παρουσιάσεις

Με τιμώμενη την Ελλάδα η έκθεση φυτικών προϊόντων Σουηδίας

Με την Ελλάδα να αποτελεί για πρώτη φορά την τιμώμενη χώρα, ολοκληρώθηκε και φέτος με επιτυχία η Νatural Products Scandinavia & Nordic Organic Food Fair 2018 το διήμερο 14-15 Νοεμβρίου με την υποστήριξη της Enterprise Greece.

anordicexpo5

39
0

Ως τιμώμενη χώρα, η Ελλάδα θεωρείται ότι είχε μια εντυπωσιακή παρουσία ακριβώς στην είσοδο της έκθεσης προβάλλοντας προϊόντα 52 ελληνικών επιχειρήσεων στους αγοραστές φυτικών και βιολογικών προϊόντων των σκανδιναβικών χωρών.

Η σημαντική αυτή ελληνική παρουσία οφείλεται αφενός στην Enterprise Greece που σχεδίασε, οργάνωσε, συντόνισε και στήριξε την εθνική συμμετοχή και αφετέρου στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας και Κρήτης με την καθοδήγηση που παρείχαν στις επιχειρήσεις τους, όπως και σε όλες τις μεμονωμένες συμμετοχές που πλαισίωναν το εθνικό περίπτερο.



Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους ο Επικεφαλής Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, ο Γενικός Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στο Μάλμε και οι εκπρόσωποι των Περιφερειών.

Διαπιστώθηκε ουσιαστικό ενδιαφέρον των αγοραστών για πολλά από τα ελληνικά προϊόντα που προβλήθηκαν στην έκθεση, με αποτέλεσμα αρκετοί Έλληνες εκθέτες να πραγματοποιήσουν σημαντικές επαφές με χονδρεμπόρους, αντιπροσώπους, εισαγωγείς τροφίμων και αγοραστές αλυσίδων βιολογικών προϊόντων. Το μεγαλύτερο ποσοστό εξ αυτών δήλωσε πολύ ικανοποιημένο από την ποιότητα των επισκεπτών, της διοργάνωσης και της έκθεσης.



Η Νatural Products Scandinavia & Nordic Organic Food Fair είναι η μοναδική B2B Έκθεση Φυτικών και Βιολογικών προϊόντων για τις χώρες τις Σκανδιναβίας και αποτελεί τον μοναδικό τρόπο για να γνωρίσει μια εταιρεία αγοραστές, χονδρεμπόρους, διανομείς και αντιπροσώπους από Σουηδία, Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία και Ισλανδία.

Τη φετινή διοργάνωση επισκέφθηκαν 4488 αγοραστές από 66 χώρες συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών Holland and Barrett, Life, Helsekost, Matas, Dansk Supermarket, IKEA, Arket (H&M), ICA, Axfood, Coop Trading, Netto, Lidl, Magasin du Nord, Orkla, Midsona και Total Produce.



Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο εκθεσιακό κέντρο MalmöMässan της Σουηδίας στις 14-15 Νοεμβρίου, συγκέντρωσαν υψηλόβαθμα στελέχη από περισσότερες από 1.700 εταιρείες, οι οποίες ενδιαφέρθηκαν να επεκτείνουν τη γκάμα τους με βιολογικά τρόφιμα, συμπληρώματα διατροφής, φυτικά, βιολογικά καλλυντικά και eco-living προϊόντα των 500+ εκθετών. Σχεδόν το ένα τρίτο των αγοραστών είχε αγοραστική δύναμη άνω των 500.000 ευρώ, ενώ το 9% ανέφερε ότι αυτή ξεπερνά τα πέντε εκατ. ευρώ.



Στοιχεία, αναφορές και μελλοντικές τάσεις

Παράλληλα με την έκθεση, λειτούργησαν και τρία θέατρα ομιλιών και παρουσιάσεων από αγοραστές και σημαντικές προσωπικότητες της Σκανδιναβίας (το θέατρο φυτικών προϊόντων, το θέατρο βιολογικών και το θέατρο καλλυντικών και ομορφιάς). Τα κυριότερα σημεία των παρουσιάσεων περιλάμβαναν μια έρευνα της Βαλτικής από τη Natural Products Global and Moreganic Sourcing, την ετήσια έκθεση βιολογικών προϊόντων της Ekoweb, τις τάσεις της Euromonitor International για την υγεία και την ευεξία και τις συμβουλές της Kristine Rødland της Kosmetikk προς τους νέους εξαγωγείς.

Η Natural Products Scandinavia & Nordic Organic Food Fair διοργανώνεται ετησίως από την Diversified Communications, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διοργάνωσης επιχειρηματικών εκθέσεων στον κόσμο και η επίσημη ημερομηνία για τη διοργάνωση του 2019 είναι στις 13-14 Νοεμβρίου.
Περισσότερες πληροφορίες στις διευθύνσεις: www.naturalproductsscandinavia.com και www.nordicorganicexpo.com.

H επόμενη μεγάλη Έκθεση Φυτικών και Βιολογικών Προϊόντων είναι η Natural & Organic Products Europe, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 Απριλίου 2019 στο Λονδίνο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αποτελεί τη μοναδική επαγγελματική έκθεση του κλάδου για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η RECO EXPORTS στηρίζοντας την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων, αποτελεί τον αποκλειστικό εκπρόσωπο της DIVCOM για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Περισσότερες πληροφορίες από τη RECO:

Γραφείο Ελλάδας:  Αριστοτέλους 24, Θεσσαλονίκη, ΤΚ 54623 - Tηλ: +30 2312 315 310

Γραφείo Μ. Βρετανίας: Kemp House, 160 City Road, Old Street, London, PC: EC1V 2NX - Tηλ: +44 208 798 3939

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία