BACK TO
TOP
Παρουσιάσεις

Συνέργειες με στρατηγική για πολιτισμό-μοχλό ανάπτυξης

Με περισσότερους από 200 συμμετέχοντες και πολλούς σημαντικούς ομιλητές πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο ‘Ο πολιτισμός ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης για τη Μεσσηνία’, που διοργάνωσε την περασμένη εβδομάδα το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.

apolitismosmoxlosanaltyxhs1

29
0

Βασικός στόχος της εκδήλωσης, στην οποία πήραν μέρος πολιτιστικοί φορείς και ιδρύματα της περιοχής, ήταν η παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης αναφορικά με τον πολιτισμό στη Μεσσηνία, ο εντοπισμός τυχόν ζητημάτων και η διατύπωση προτάσεων για το μέλλον. Κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης, δόθηκε έμφαση στις υπεραξίες και τις συνέργειες με στρατηγική.



Παράλληλα, στις κλειστές συναντήσεις που έλαβαν χώρα τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης, 40 συμμετέχοντες από 20 φορείς προχώρησαν σε καταγραφή των προκλήσεων και των αναγκών, ενώ τέθηκαν οι βάσεις για ένα στρατηγικό σχεδιασμό για την περαιτέρω ανάπτυξη του πολιτισμού της περιοχής. Βασικοί άξονες στους οποίους κινήθηκε η συγκεκριμένη συζήτηση ήταν η κοινωνική διάσταση του πολιτισμού, η συμβολή του στη χωρική και οικονομική ανάπτυξη και η ανάγκη προσανατολισμού στη γνώση και την εκπαίδευση.



Στην εκδήλωση συμμετείχαν και συζήτησαν με το κοινό ο Πέτρος Θέμελης,  επικεφαλής του ανασκαφικού έργου στην Αρχαία Μεσσήνη, η Λίντα Καπετανέα,  Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, η Δρ. Ευαγγελία Μηλίτση-Κεχαγιά, Διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, ο Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος του Σωματείου ‘Διάζωμα’ και ο Δημήτρης Μανιατάκης, Πρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος. 

Λίγα λόγια για το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου

Το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου είναι ένα κοινωφελές ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα το οποίο ιδρύθηκε το 2011. Σκοπός του είναι να καταστήσει τη Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης, μέσα από την υποστήριξη και προώθηση σχετικών δράσεων. Το Ίδρυμα σχεδιάζει, διαχειρίζεται και χρηματοδοτεί προγράμματα που αφορούν την έρευνα, την εκπαίδευση και την υποστήριξη τοπικών δομών της Μεσσηνίας. Δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα τομέων που αφορούν την αγροτική ανάπτυξη, την κοινωνία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον αναπτύσσοντας συνεργασίες με φορείς καθώς και με οργανισμούς σε αυτά τα πεδία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία