BACK TO
TOP
Προϊόντα

Προϋποθέσεις και για παραπάνω στο σκληρό, με άμυνα στα 20 λεπτά

Λιγοστά αποθέµατα, ευνοϊκός καιρός και µικρή παραγωγή στις χώρες της Βόρειας Αφρικής υποδέχονται την ελληνική σοδειά σκληρού σίτου. Όσο προετοιµάζονται τα µηχανήµατα για τα χωράφια, µερικές ηµέρες πριν από τα αλώνια, προετοιμάζεται και η αγορά, µε την πραγματικότητα να διαψεύδει τις προφάσεις των αγοραστών για δυσοίωνες διεθνείς συγκυρίες, αφού όλα δείχνουν πως οι τιµές εκκίνησης θα ξεπεράσουν τα 20 λεπτά το κιλό.

Στο σφυρί διαδικτυακά τα ακίνητα της ΕΑΣ Κιλκίς

Πέτρος Γκόγκος

16
2

Άλλωστε η αγορά έχει ακούσει την προσφορά των 20 λεπτών από την Ένωση Βόλου, ενώ λίγες εβδοµάδες πριν από τα αλώνια κι άλλοι συνεταιρισµοί ετοιµάζονται να προχωρήσουν σε υψηλές προσφορές αγοράς του σκληρού από παραγωγούς, σύµφωνα µε τις πληροφορίες. Ωστόσο οι χρηµατοοικονοµικές και δοµικές συνθήκες ενδέχεται να εµποδίσουν εν µέρει τις προσπάθειες των συνεπών συνεταιρισµών να διαµορφώσουν τόσο το κλίµα όσο και την ίδια την αγορά, αφού οι ποσότητες που µπορούν να απορροφήσουν µε κάποιες υψηλότερες τιµές, όπως άλλωστε γίνεται παραδοσιακά, είναι πολύ περιορισµένες µέχρι ενός σηµείου.

Αυτό  πάντως δεν θα έπρεπε σε καµία περίπτωση να απογοητεύει τους παραγωγούς, αφού ήδη έχουν µπει οι βάσεις για ένα καλύτερα σε σχέση µε πέρυσι ξεκίνηµα, βάσεις που δεν γίνεται να ρίξουν την τιµή του σκληρού κάτω από τα 20 λεπτά το κιλό στο ξεκίνηµα. Ας σηµειωθεί εδώ πως η τιµή πέρυσι άνοιξε στα 18 λεπτά το κιλό για τον παραγωγό.

Η σοδειά φαίνεται πως θα είναι κοντά στις δέκα ηµέρες πιο όψιµη, µε πολλούς να επικεντρώνονται αυτό το διάστηµα στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν µέχρι τον αλωνισµό. Ακόµα δεν έχουν ακουστεί προπωλήσεις, όµως όπως σηµειώνεται παραπάνω, οι συνθήκες για ένα καλύτερο ξεκίνηµα έχουν ήδη διαµορφωθεί, αφού ως γνωστό, η επερχόµενη εµπορική σεζόν βρίσκει τα αποθέµατα σχεδόν εξαντληµένα.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 1 Ιουνίου, μαζί με το περιοδικό profi

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

15-06-2019 00:10Μακ

Agro έχεις δίκιο πάντοτε υπήρχε μια διαφορά ανάμεσα σε κεντρική Ελλάδα και βόρεια! Εδώ πάλι στο νομό Κιλκίς τα τελευταία χρόνια έχει διαμορφωθεί μια άλλη κατάσταση, ξεκινάνε τα αλώνια και οι έμποροι δεν μας λένε τιμές φτάνουμε πολλές φορές στο τέλος του αλώνια μου και δεν ξέρουμε ακόμα τιμή. Αλλά για την όλη κατάσταση δεν φταίνε οι έμποροι φταίει το κράτος που δεν κάνει κάποια κίνηση για να στήριξή τους αγρότες π.χ. ορίζοντας κατώτερο τιμή πώλησης η να χρησιμοποιοντας την ανεξάρτητη αρχή ανταγωνισμού και τα κατά τόπους τμήματα εμπορίου που υπάρχουν στις περιφέρειες να ελέγξει τους εμπόρους.

Απάντηση

10-06-2019 18:23Agro

Γράφετε δυστυχώς ότι θέλετε ή αυτά που θέλουν κάποιοι να γράψετε. Πέρισυ πουλήσαμε 0.14 λεπτά σκληρο σιταρι στον εβρο και λετε οτι ειχε τιμη εκκίνησης 0.18;. Εκτος και αν εμείς εδώ ζούμε σε άλλη χώρα. Το παραμύθι των ανοιχτών τιμών το ξέρουμε καλά όπως και την διαφορά της τιμής μεταξύ βόρειας και κεντρικής Ελλάδας. Τουλάχιστον μην παίζετε με τον πόνο μας

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία