BACK TO
TOP
Προϊόντα

∆έλεαρ για ADM η αγορά 91 δις των ζωοτροφών για κατοικίδια

Εργαστήριο ανάπτυξης ζωοτροφών έφτιαξε ο γίγαντας της αγροδιατροφής. Στα 115 δισ. ευρώ ο τζίρος της αγοράς ως το 2024, όσο αυτός της σοκολάτας, σύμφωνα με την Agrenda.

32_2

Μαρία Γιουρουκέλη

53
0

Στο καινούριο εργαστήριο σχεδιασµού ζωοτροφών της Archer-Daniels-Midland Co. στο Ιλινόις, οι επιστήµονες δεν επεξεργάζονται τη νέα γενιά τροφών για τα παγκόσµια κοπάδια παραγωγικών ζώων. Φρεσκοψηµένα µπισκότα για σκύλους βρίσκονται πάνω στους πάγκους του εργαστηρίου. Μπορεί οι λιχουδιές για κατοικίδια να φαντάζουν ένας παράξενο στοίχηµα και µια έκπληξη για µια από τις µεγαλύτερες εταιρείες στο εµπόριο σιτηρών, όµως η αγορά αξίας 91 δισ. δολαρίων τροφών για ζώα συντροφιάς αναπτύσσεται µε τόσο γρήγορους ρυθµούς που µέχρι το 2024, σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις της Euromonitor International Ltd. θα είναι ίση µε αυτήν της σοκολάτας, δηλαδή άνω των 115 δισ. δολάρια.

«Αυτό που βλέπουµε είναι µια τάση εξανθρωπισµού των κατοικίδιων και έτσι οι λύσεις ζωοτροφών που αναζητά η αγορά αντανακλούν κυρίως αυτό που σκέφτονται και τρώνε οι ιδιοκτήτες τους» εξηγεί σε συνέντευξή του ο Ίαν Πίνερ, αντιπρόεδρος στον τοµέα Ανάπτυξης και Στρατηγικής της ADM. «Σκεφτείτε τις ζωοτροφές χωρίς γλουτένη. Είναι µια πολύ µικρή υποκατηγορία, όµως αναπτύσσεται τόσο γρήγορα αυτήν την στιγµή που έχει οικονοµικό ενδιαφέρον», συµπληρώνει. Πράγµατι τα σκυλιά και οι γάτες έχουν γίνει τόσο δηµοφιλή που τα αµερικανικά νοικοκυριά έχουν πλέον περισσότερα κατοικίδια απ’ ό,τι παιδιά. Μαζί µε αυτά, η αγορά ζωοτροφών για ζώα συντροφιάς αναπτύσσεται την τελευταία δεκαετία µε ετήσιους ρυθµούς 5,5%. «Είναι η µεγαλύτερη ίσως µεταβολή στον χώρο των τροφίµων που σηµειώθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια» υποστηρίζει ο επικεφαλής στον τοµέα των ζωοτροφών της ADM, Ράιαν Λέιν.

Κάπως έτσι, η ADM πείστηκε να επενδύσει στην αγορά αυτή, εξαγοράζοντας νωρίτερα φέτος την Neovia, εταιρεία που ειδικεύεται στον τοµέα, για 1,8 δισ. δολάρια φέτος. Πρόκειται για την δεύτερη µεγαλύτερη εξαγορά που ολοκλήρωσε η ADM στην ιστορία της.  

Το άρθρο φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφόρησε το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου μαζί με το περιοδικό «Wine Trails Top 50».
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία